MYSELF, LIFE and FOOTBALL (^_^)

Frenzie

Wednesday, September 28, 2011

Jom2, ke UniKL BMI besok !!

Salam semua.. (^_^)
sorry guys kalau lama sangat2 tak update pape..
nak blogwalking pun tak sempat..

nie semua pasal coursework yang agak banyak bagi semester nie..
tapi takpe.. dah tanggungjawab sebagai student kan3..

Lecturer2, relax je.. u nk 0 ke 4.00 ?

so..buat jelaaaaa...heee

isyh..merungut je aku nie kan.. (^_^)

k back to the main topic...

untuk pengetahuan semua, especially student2 UniKL BMI..

Besok akan diadakan pelbagai exhibiton..

dua diantara yer iaitu, Exhibiton Islam, Sains dan Teknologi dan Business Idea Competition..
dua2 nie aku kena involve..
aku mungkin banyak involve kat Booth Business Idea Competition sebab aku yang kena bagi presentation..

huh..cuak !!

nie die poster2 untuk exhibition2 yang aku involve..

Exhibition Islam Sains & Teknologi

Business Idea Competition
orait..
siapa2 yang berkesempatan, singgah la yer... (^_^)

semua Exhibition akan bermula diantara pukul 2ptg - 5ptg..

thanks..


Monday, September 12, 2011

Tak sabar yer....

Salam semua (^_^)

amacam? sihat tak?
especially pada budak2 IPTA, korang jangan nak buat2 tak sihat pulak!
dah la dapat cuti lama...
huh!

rasakan balik penangan buku2 ilmiah pulak..haha!
konpem jem kepala masing2, yelakan lama gila tak bukak buku..
asyik pegang duit je kan..
tu pun pada siapa2 yang kerja la masa cuti tu..heee

sebenar yer...
aku bukan yer x sabar tgok member2 IPTA masuk U..
tapi tak sabar nak jumpa "kawan"..hik3

dulu jauh, sekarang dah dekat dah.. yahoo!

yahoooooo!!! 
haaa..one more thing..

aku pun sebenar yer tak sabar nak tengok game Man Utd lawan Chelsea
yela, semenjak dua menjak nie Man Utd menang je kan3..
gol2 tak nak banyak la pulak..

yang paling best masa dapat gol 8 bijik..perggghhh!

laaaa tak ingat ea...meh2.. tgok pic2 nie.. huhu



haa..siap bagi newspaper yer headline lagi..haha

(dalam hati korang mesti cakap aku berlagak or poyo kan..haha)
whateverrr... (^_^)

hee.. 





p/s - this week aku ada phase test, doa2 kan aku leh jawab dengan berjaya k (^_^) tq...

Saturday, August 27, 2011

Selamat Hari Raya !!

Salam semua (^_^)

amacam korang? dah stand by nak raya belum?
sory la sebab lama sangat2 tak update blog yang tak famous nie kn..huhu
sampai member aku sound suh update blog..
blog aku nie dah macam ikut tuan die pulak berpuasa..hee

puasa kasi habis dulu k.. n one more thing, perut tu janganla bagi tambah saiz...
t dah raya tertambah2 saiz lagi la plak kan...hee

tujuan aku post entry nie pun nak bagi ucapan raya..

orait..

to all my Guru2, Cikgu2, Lecturer2, member2 dari..

Sek Ren Keb Taman Paroi Jaya
Sek Men Keb Senawang Dua
Sek Men Tek Dato' Lela Maharaja, Rembau
Polteknik Merlimau, Melaka
Universiti Kuala Lumpur British Malaysian Institute, Gombak


juga pada sesiapa yang mengenali diri ini.. (^_^)

n last be not least..

to Blogger2 k..


kalau ade buat open house ke..nak bagi duit raya ke.. jangan malu jangan segan nak bagitau k

(^_^)

Saturday, July 30, 2011

Malam 28/7 !

Salam semua (^_^)

amacam? masih bersedih pasal semalam?

paling kurang mesti ada sikit, kan3..hehe
lagi2 pada siapa yang tak pernah miss tengok Malaysia main kat SBJ..

tapi,walaupun kalah..malam tadi is one of the best night ever coz dapat lepak2 ramai2 dengan member2 yang baru first time pergi stadium.n dapat kenal2 member2 baru..

sebelum2 nie,kalau pergi pun dalam 3,4 orang je n mesti lepak kat side Ultras Malaya..hee

ubah angin la sekali sekala..ye dok? haha

overall, game semalam agak membosankan..

dengan banyak lakonan dari team Singapura-pura..huh!

n pemain2 Malaysia yang kurang kesefahaman dan tak konsisten walaupun mempunyai semangat melawan yang kuat..

paling best main of coz ar Si Apek Keeper.. perghh, memang terer..
tapi sayang, bila keeper perform..player2 lain pula tak perform sangat...

tak boleh nak nafikan pemilihan player malam semalam, bagi aku..Rajagobal tahu pe die buat n cuma takde rezeki la katakan..

tapi takpe, dieorang dah pun buat yang terbaik kan3..

sekurang2 yer, dapat la aku lupakan kejap pasal belajar2 nie..heee



orait, jom2 tengok pic2 malam semalam.. (^_^)




fendi, ultras yg xduduk kt port ultras..hehe

pukul 5 dah terpacak kat Stadium..huhu


tercegang coz rasa macam tengok sinetron plak..huh!

credit tu Miz Syiqah.. (^_^)


harimau senior dah tumbang...


harimau muda masih belum..ayuh, mari kita penuh kan stadium macam apa yang kita buat semalam k



(^_^)

















Wednesday, July 27, 2011

Relax dulu geng...

Salam semua (^_^)

bagi yang bergelar student yang baru masuk sem baru2 nie
(confirm2 bukan budak2 ipta..coz dieorang dapat cuti "kejap" giler..huh!)

amacam korang?
dah mula rasa pening2? cuak? hee..

terutamanya member2 aku yang dah semester 6 nie ha..

hopefully, korang leh la kawal kepeningan korang tu k buat masa sekarang..

alhamdulillah, tadi baru je selesai dapat advisor untuk FYP (Final Year Project)
title? mmmm..tak confirm lagi, dan secara kasar mungkin ada berkaitan dengan charger.

n dengar2 tadi, next week dah keluar result untuk Short Sem haritu..fuh..cuak dol!

orait2..
walaupun semester nie ade Subject Robot ke, Power E ke, Power Q ke, FYP ke..
kita relax2 dlu k..hehehe

macam ner nak relax ?

jom2..sok petang kiter pergi Stadium Bukit Jalil ramai2 mau?
kita tengok 

Malaysia VS Singapore
tu pun pada sape2 yang dah ada tiket la yer (^_^)

fuh, tak sabar plak nak bersorak bersama semua Ultras2 Malaya besok..


pada sapa2 yang lepak dengan Geng2 Ultras, jom kita perdengarkan lagu2 kat link nie..

leh nyanyi skali masa game t kan3 (^_-)
k..see u guys tomorrow.. (^_^)v












Saturday, July 16, 2011

Bila Liverpool mula cuak..

Salam semua... (^_^)

meh sini..aku nak review sikit pasal game malam nie, 
diantara..

Malaysia XI VS Liverpool

ok, sebelum tu aku nak ulas sikit pasal kes yang jadi masa Liverpool training hari tu kt SBJ..
kes pasal Man Utd punyer supporter kena bukak die punya baju masa tengok Liverpool training.. budak nie memang agak hati kering ar, yela..bukan ade game Man Utd pun masa tu..die relax je pakai..haha..

jom2..tengok video nie jap..


tapi berdasarkan video nie, aku agak terkilan sikit..coz supporters Liverpool yang ada kat situ suruh die bukak baju secara paksaan..
relax ar kan,bukan die masuk stadium tu pakai duit bapak korang!! 
(ayat member aku, bila orang sibuk2 suh pakai baju Malaysia bila g tengok game Liverpool)

bukan pe, ramai jugak supporter Man Utd bagitau yang masa Man Utd datang Malaysia, ade jer kes camni, tapi takde ar sakai sampai nak suh bukak baju kan... macam nie la baru perangai seorang Champion..huhu

paling aku tabik bila ade budak bagi die baju Liverpool kat dia, die sanggup tak pakai baju, lepas tu keluar pergi beli baju Malaysia.. lu memang GGMU la bro..!!

emosi pulak aku kan..ngee..

orait, back to main topic k..

keputusan game malam nie mesti semua tahu kan2..

Malaysia XI 3 - Liverpool 6

walaupun game pening sikit pasal banyak sangat tukar player..tapi overall memang best..

finishing Safee Sali memang power, nasib baik ko dah ok..sedap sikit nanti lawan Singapore,leh kita kitai die 8-0..haha..
sikit je lagi nak jadi macam masa Liverpool lawan kelab dari China haritu..
cuak kan..
(pe nak cuak2 pulak.. dieorang world class ar, dah la penat ke hulu ke hilir sign autograf, korang suh maen betul2 pulak..haha)

untuk Liverpool, Aquilani main memang best, relax je die punya passing, through pass.. hampir 3 gol kalau tak silap dia yang assist..

next game, Malaysia lawan Chelsea.. mesti leh gol 6 bijik pulak kan.. 
Malaysia Boleh!!

Wednesday, July 6, 2011

TOO LATE...

Salam (^_^)

dengan dunia sekarang yang tak keruan..
perkara yang kecil diperbesar2 kan...
yang tiada dijadikan ada...
yang betul dikatakan salah...
yang halah dikatakan haram..

dan yang paling menyedihkan....

yang muslim dikatakan kafir...

hanya sebab?..

mempertahankan apa yang ada di 

DUNIA

bukan 

AKHIRAT

nauzubillah...

marilah kita sama memperingati satu sama lain...
mudah mudahan kita dapat memperbaharui yang kurang, memperbaiki yang salah..
sepanjang kita hidup hingga sekarang..

sama-sama kita renungkan video yang disampaikan oleh 




so turn back to your LORD..
before its too late...




Monday, July 4, 2011

Malacca oh Malacca...

Salam...

rajin plak aku wat entry sampai 2 kali hari ni kn..heee..
suh study punya la malas..
tau kat mak aku.. DEAD!! haha...

ok2..back to main topic.. (^_^)
jumaat sampai sabtu lepas, aku pergi ke Merlimau, Melaka..
untuk hadir ke satu kenduri kahwin orang yang rapat dengan kteorang masa kat poli dulu..
iaitu Kak Long..
walaupun akak nie bukan student kat situ, tapi die lah yang jadi Cashier makanan kat Cafe hostel kteorang 
masa kteorang sem 1..heee (family die owner cafe tu...)
sampai sekarang pun, kteorang still keep in touch..

yang paling best..
aku dapat jumpa member2 kelas kat Poli dulu..

Khai, Wan, Bulat (Saiful), Faeez, Pencong (Halim), Din, Jai, Izad, Khairi n Shahril

Alhamdulillah..semua dah jadi orang yang berjaya..
dah ada yang bekerja dan ada yang sambung belajar macam aku.. 

macam biasa, bila dah jumpa nie..macam2 la kenangan2 yang diciterkan balik..sampai
tergelak2...terkentut2 ( nie memang tabiat dak2 nie..haha) 
lepas tu..
tengok Transformer 3D n karaoke dengan dieorang.. best woo... (^_^)

orait..jom tengok pic2 kteorang..heee..

dari kiri : Khairi, Din, Wan, Bulat, Pencong, Faeez, Izad, Jai, Ajim, n Khai
sebelum tengok Transformer...huhu

with Kak Long n her husband..sweet (^_^)

bersama mak n ayah Kak Long


budak2 nie kalau tak karok..tak sah punya... tau la suara korang best..huh.. heee

lepas nie, aku harap dapat jumpa lagi ramai..
kalau boleh semua satu kelas..

t aku cuba arrange k... insyaallah...


Malaysia VS Taiwan (2nd Leg)

Salam...

(^_^)

tengok bola tak semalam? 
kalau tak tengok..dah boleh mintak kewargenegaraan lain la yer..hihi.. gurau je

orait..semalam team bola kita Malaysia, lawan dekat Taiwan pulak...
untuk 2nd leg kelayakan piala dunia 2014..

Alhamdulillah...

Malaysia telah berjaya melayakkan diri ke Pusingan ke 2..yahooo!!
walaupun game agak medebarkan...
dan hanya layak menerusi kelebihan gol di tempat lawan..
tapi takpe..

JANJI MENANG...kn3... (^_^)

Congrats pada semua player yang main semalam..
terutama yer keeper kita.. Sharbinee yang dapat save satu penalti
kualiti pengadilan yang tak boleh blah semalam sampai 3 penalti 
( walaupun player kita memang salah..hee) tu kita tolak tepi..
maki2 pun takdo guno nye kan..

yang penting fokus untuk game kedua..

menentang Singapura..


1st leg : Main kat Singapore - 23hb Julai 2011
2nd leg : Main kat Malaysia : 28hb Julai 2011

so..pe lagi..
28hb nie kita turun ramai2 k..
support dieorang..
jangan bila menang je support...bila kalah..maki2... 
meh aku sekeh korang kang..
(^_^)

k see u all there...daa



Thursday, June 30, 2011

Malaysia VS Taiwan (1st Leg)

Salam..
(sory lmbt post..nie pasal tadi blogger.com ada error 400 plak)

orait..kembali ke topik asal...iaitu BOLA..hihi..
Politik2 nie, kita stop kejap... (^_^)

Malam tadi korang pergi tengok bola tak? 

MALAYSIA VS TAIWAN
(pusingan pertama kelayakan piala dunia 2014)

venue : Stadium Bukit Jalil, Malaysia

x pergi ? ... kt TV plak? tak tengok jugak...adoyai..nie yang kena citer nie..heee


ok.. semalam Malaysia menang 2 gol berbalas 1..
gol2 yang dijaringkan oleh Safiq Rahim dan Aidil Zafuan (orang noghori den nie..huhu)...

overall game nie..bagi aku tempo die slow sikitt (siap boleh passing sambil berjalan)... kurang Attacking ( tak tau la kalau Rajagobal yer plan memang macam nie..)
berbeza dengan budak2 Olimpik kita main macam haritu..  laju..agresif..kreatif..

takkan la pasal Khairul Fahmi tak main jadi camni kot.. tak logik!! haha...

k..hopefully next game Ahad nie kat Taiwan, dieorang leh wat yang terbaek.. Malaysia Boleh!!

k..macam biasa, samalam aku lepak dengan geng2 Ultras Malaya...
memang terbaek...lagi2 masa lagu Negaraku..fuh!

jom tengok video nie.. ini best bro..!!!



tapi yang kurang best yer.. (memang tak best) bila, dalam lirik2 lagu dieorang .. ada ayat2 yang tak elok macam F**K, anjing (lagu nie keluar bila team Taiwan tengah serang @ buat2 injured)
.. kita orang Malaysia bro..bukan macam nie..
dan bila ada yang hilang kawalan, siap bukak2 baju.. emmm..
patut la majoriti yang datang kat stadium sanggup tak join..n sanggup tengok bola macam kat rumah.. emmm

mintak2 lepas nie, dieorang boleh ubah style sikit.. tau la korang ganas kan.. tapi janganla ganas sangat...k (^_^)

macam biasa..jom tengok2 pic2 semalam kt SBJ.. (^_^)





with Muhaimin and Fendi...



wokey.... daa
(^_^)

Friday, June 17, 2011

Cuti @ Curi ??

Salam (^_^)

nampaknya, tak habis2 lagi masalah yang timbul yang membabitkan kerajaan kita sekarang..
kali nie lebih spesifik, iaitu melibatkan Kementerin Pelancongan..
aku pun tak tau nak salahkan siapa..individu? kumpulan? mmm..
mungkin ada aktiviti rasuah yang berlaku dalam kementerian tu..

bagi yang tak tahu lagi apa masalah tu..meh sini aku bagitau..

Terdapat satu fan page di Facebook yang direka oleh satu syarikat yang telah dilantik oleh
Kementerian Pelancongan..
tugas fan page tu adalah untuk mempromosi Cuti-Cuti Malaysia...

yang menjadi masalah nya adalah nilai rekaan fan page tersebut adalah bernilai

RM 1.8 JUTA

klik bawah untuk ke fan page tersebut..




bagi korang ia masuk akal tak?..
bagi yang dah biasa menggunakan Facebook, mesti semua tahu yang apa sahaja yang dibuat dalam Facebook nie semua nya PERCUMA..

pelbagai alasan yang tidak munasabah yang diberikan mengenai penggunaan sejumlah duit yang banyak tu,
oleh pihak Kementerian Pelancongan..

bagi rakyat Malaysia yang tak berpuas hati, ada yang turut mereka satu fan page yang diberi nama

 (sila klik untuk ke page tersebut)


mari kita buat perbandingan, pada masa entry aku nie ditulis...
orang ramai yang telah LIKE fan page bagi kedua2 fan page diatas..

CUTI-CUTI 1MALAYSIA - 36,274
CURI-CURI WANG MALAYSIA - 96,042

korang tengok.. perbezaan bagi fan page yang direka bernilai RM1.8juta...
dengan fan page yang direka dengan PERCUMA..

Korang sendiri boleh nilai kan...

ok..
akhir sekali..jom kita tengok video nie..
video mengenai Bantahan mengenai fan page tersebut, serta alasan yang diberikan oleh pihak 
Kementerian Pelancongan..



harap perkara-perkara macam nie tak berulang lagi...

Monday, June 13, 2011

Masa untuk mengubah..bukan Dunia...tapi Malaysia!!

Salam (^_^)

Alhamdulillah, hari ini kita diberikn lagi nafas untuk kita jalani hidup....
nafas untuk melakukan apa sahaja...
 harap semua yang kita lakukan, mendapat keredhaan Allah S.W.T..
amin..

pada entry kali ini, aku harap dapat beri sedikit kesedaran pada semua rakyat Malaysia..
kesedaran untuk kita cuba mengubah..
dan berubah...

apa yang kita nak ubah?

KITA PERLU UBAH SISTEM PENTADBIRAN YANG ADA DI NEGARA KITA..

iaitu..

MALAYSIA...

negara yang aman dari segi luaran..
tapi "aman" dari segi dalaman...

tidak perlu bukti...tidak perlu video..tidak perlu gambar..
kerana...
anda semua telah pun mengalaminya...

setuju? atau tidak setuju?..
itu semua terserah pada anda..

tak perlu memandang sangat ke masa depan...kerana ia mungkin @ kalau..
tak perlu memandang sangat ke masa lampau...kerana ia sudah pun berlalu..

kita hanya perlu lihat pada masa sekarang...kini...

apa yang anda rasa sekarang...?
apa yang anda miliki sekarang...?
apa yang anda perlu sekarang...?
bagaimana kehidupan anda sekarang...?
....?

hanya anda yang ada jawapannya...

adakah semuanya sudah cukup?.. 
sememangnya kita perlu bersyukur dengan apa yang kita miliki...

tapi nikmat yang kita pernah miliki, sedang dimiliki...
telah dimiliki atau akan dimiliki oleh orang yang tak bertangugnjawab..orang yang tidak amanah..

kita perlu diam?..semestinya tidak...

sebagaimana firman Allah S.W.T...


“...Sesungguhnya Allah tidak akan merubah keadaan suatu kaum sehingga mereka merubah keadaan yang ada pada diri mereka sendiri ” 

yang paling penting bagiku..
terutamanya bangsaku..Melayu..

tak perlu lah mempertahankan bangsa..jika sanggup membelakangi agama, mempermainkan agama..mempergunakan agama..

tiada gunanya bangsa tanpa agama...


ok, marilah kita sama2 lihat dan selami luahan segelintir rakyat yang mahukan perubahan...




p/s : daftarlah sebagai pengundi sebelum terlambat...sebelum anda menyesal...









Wednesday, June 1, 2011

Salute them..GGMU!!

Salam (^_^)

its difficult to start a new entry when we just lost at The Wembley..
as a true supporter, it just a small matter right?
its not a big deal...

don't forget that we also just won the 19th premier league title..
for me..
we can't ask more than that..it's more that enough...
coz all the player give their best to compete in all competition..

BELIEVE..

that's the word that we gonna hold...ok (^_^)

orait...back to the main topic..hee
as we all know, that two of our senior player Edwin Van Der Sar and Paul Scholes has announced their retirement from football..
especially from Man Utd...(-_-)..sob..sob..

for this season..we have loss 3 big names.. including Gary Neville..

Gary Neville

Paul Scholes
Edwin Van Der Sar
i wish all the best to them..
hope their still involve in football to bring more development especially for Man Utd young player..

lets enjoy all the action from this three big player of Man Utd..





hope you enjoy it..
bye... (^_^)



p/s : sorry if my english sounds bad..heee









Monday, May 23, 2011

Que Sera Sera...

Salam (^_^)

to all Man Utd fans out there..
Last night it's official that we are..

"The Champion of Barclays Premier League for season 2010/11"

yahoooooo!!!

Let's sing a song....

Que Sera Sera...
And Red are always be...
We've just won the premier league...
Que Sera Sera...
Champions only..
Today is the day to celebrate..
19 league title well worth the way...
Premier league champion..
Liverpool will curse coz we knock them off their perch..
Que Sera Sera..
And Red are always be..
We just won the premier league..
Que Sera Sera..
Champions only...
Champion onlyyy.......









(^_^)

Sunday, May 22, 2011

Man Utd official kit for 2011/12 ???

Salam (^_^)

Is it true that Man Utd Jersey for season 2011/12 is like this ??






emmmm...

what's your opinion?

Sunday, May 15, 2011

Dah 19..bukan 18 ok

Salam (^_^)

nampak yer..malam tadi adalah malam yang bersejarah buat Man Utd..
dan juga aku..huhu (^_^)

xsia2 pergi kedai mamak hampir tiap2 game..
beli jersey home n away...
save pic tiap2 game...
riak dengan member2 bila menang..
tahan kena kutuk bila kalah...
(paling xtahan bila kalah dengan Liverpool)

tapi xpe..
tu semua berbaloi..
bila...

WE GET OUR 19th BPL TITLE...



yeahhhhh..!!!!

GLORY GLORY MAN UTD..
GLORY GLORY MAN UTD..
GLORY GLORY MAN UTD..
GLORY GLORY MAN UTD..

lebih terbaik bila berjaya memintas LIVERPOOL sebagai pengumpul BPL Title terbanyak..
hanya mengumpul 18 title semenjak tahun bila tah..
last menang tahun 1957 kn?..hahaha...

lets celebrate guys..







sekarang hanya menunggu perlawanan Final Champions League..
beware Barca..beware..
ur next!!

(ko jaga2 ahmad muhaimin...)


(^_^)









Tuesday, April 19, 2011

Limitless

Salam.. (^_^)

haaa..mesti bila aku post entry baru jer..korang cakap..
tak habis2 bola la tue...huh 

ok2..kali nie tak..hee

kali nie aku nak citer sikit or review sikit pasal movie yang aku baru tengok Sabtu lepas..
nape lambat sangat?..
paham2 jela...aku nie student..mestila sibuk "study"...
(aip2..jangan nak buat2 muntah plak yer....huh)

Sabtu lepas..aku, shahril n megat tengok citer

LIMITLESS



citer nie dibintangi oleh

Bradley Cooper..
yang pernah berlakon dalam The Valentine's Day, The A-Team.. macam2 lagi..

dan dibintangi otai lama..iaitu.. Robert De Niro..

orait..citer nie memang sesuai bagi student2 yang nak ambik final exam..
pasal per?..haa baca nie
citer nie mengisahkan pasal seorang penulis iaitu Eddie Morra (B.Cooper) yang mengalami masalh ketandusan kreativiti dalam mencari bahan2 penulisan.. yang paling best..time tu jugakla die clash..pergghh.. biasala..dah takde duit.. Pastu, die terjumpa dengan member lama die.. borak punya borak, member die introduce kat die satu pil nie..nama pil tue.. NZT..fuhh..styleee.. (^_^)
pil nie function die, leh tingkatkan penggunaan otak yang biasa yer berfungsi dalam 20% ke 100%..
lepas die nie makan jer, korang dah leh estimate apa yang die boleh buat kan?..
 Eddie mampu tulis satu cerita yang sangat2 menarik hanya dlama masa 4 hari..kalau aku tak silap la..heee
dan macam2 lagi die leh buat..best2

Macam biasa, bila barang baik nie..macam2 la orang yang nak kan..
masa nie la citer jadi best..
pe lagi..g la tengok citer nie.. t citer lebih2 tak best la kan..

kot2 korang pergi, leh dapat pil NZT ker..
leh la watkan final exam tuk aku..hehe
(^_^)

nir pic2 action dalam citer tu..







k last be not least..
aku nak wish to my best frenz..Makcik Hanizuraidah..
Selamat Hari Jadi yang ke 86..congrats..haha..
semoga panjang umo n dimurahkan rezeki serta mampu belanja rakan2 k..
(^_^)