MYSELF, LIFE and FOOTBALL (^_^)

Frenzie

Tuesday, April 19, 2011

Limitless

Salam.. (^_^)

haaa..mesti bila aku post entry baru jer..korang cakap..
tak habis2 bola la tue...huh 

ok2..kali nie tak..hee

kali nie aku nak citer sikit or review sikit pasal movie yang aku baru tengok Sabtu lepas..
nape lambat sangat?..
paham2 jela...aku nie student..mestila sibuk "study"...
(aip2..jangan nak buat2 muntah plak yer....huh)

Sabtu lepas..aku, shahril n megat tengok citer

LIMITLESS



citer nie dibintangi oleh

Bradley Cooper..
yang pernah berlakon dalam The Valentine's Day, The A-Team.. macam2 lagi..

dan dibintangi otai lama..iaitu.. Robert De Niro..

orait..citer nie memang sesuai bagi student2 yang nak ambik final exam..
pasal per?..haa baca nie
citer nie mengisahkan pasal seorang penulis iaitu Eddie Morra (B.Cooper) yang mengalami masalh ketandusan kreativiti dalam mencari bahan2 penulisan.. yang paling best..time tu jugakla die clash..pergghh.. biasala..dah takde duit.. Pastu, die terjumpa dengan member lama die.. borak punya borak, member die introduce kat die satu pil nie..nama pil tue.. NZT..fuhh..styleee.. (^_^)
pil nie function die, leh tingkatkan penggunaan otak yang biasa yer berfungsi dalam 20% ke 100%..
lepas die nie makan jer, korang dah leh estimate apa yang die boleh buat kan?..
 Eddie mampu tulis satu cerita yang sangat2 menarik hanya dlama masa 4 hari..kalau aku tak silap la..heee
dan macam2 lagi die leh buat..best2

Macam biasa, bila barang baik nie..macam2 la orang yang nak kan..
masa nie la citer jadi best..
pe lagi..g la tengok citer nie.. t citer lebih2 tak best la kan..

kot2 korang pergi, leh dapat pil NZT ker..
leh la watkan final exam tuk aku..hehe
(^_^)

nir pic2 action dalam citer tu..







k last be not least..
aku nak wish to my best frenz..Makcik Hanizuraidah..
Selamat Hari Jadi yang ke 86..congrats..haha..
semoga panjang umo n dimurahkan rezeki serta mampu belanja rakan2 k..
(^_^)





Sunday, April 17, 2011

Mak.team ajim kalah......sob..sob

Salam..(^_^)

macam biasa..citer bola lagi..huhu

setelah dipaksa secara bertubi2 oleh seorang Makcik cleaner kat tempat aku blaja..eh bukan2..makcik nie seorang student lagi..hee.. (jangan marah yer makcik..), 
aku post la jugak entry nie...
haa Makcik..ko suka tak?.. puas hati x?.. grrrr...

pasal per aku payah nak post citer nie?
pasal team den kalah laaaa...huh

dengan selamba menapak pergi kedai mamak...
last2..

Manchester City 1 - Manchester United 0

kalau kalah hilang 3 point jer tak pe la.. nie hilang satu Cup laaa..

percaturan game semalam memang agak tak menjadi, senang citer takde luck..
dengan ketiadaan Rooney n Giggs..Man Utd nampak susah nak cari peluang..

ditambah pula dengan P.Scholes yang kerja die tackle orang jer..
n D.Berbatov yang lama dah tak jadi regular player tuk bulan nie..

tapi game takde la teruk mana pun..
cuma satu kesilapan dari M.Carrick jer yang memusnahkan harapan Man Utd untuk meraih Treble dalam season nie..

takpe..relax2..chill2..
don't forget that we have another Semifinal..ok..

ok sangat la dari Team2 lain..kan3..huhu

orait..macam biasa..takde pic tak best la kan..
jom tengok pic2 game malam tadi..

stylee...


first chance..
second chance..


goal...huh

city celebrate it..

Schles agak sengal..huh

dah nak bis game si balotelli nie wat hal plak...grrr..

kalau la lalu sebelah aku..de aku sekeh jer mamat nie...

k Man Utd..focus on next game..

GGMU!!









Wednesday, April 13, 2011

Sorry Makcik....hahahaha

Salam....(^_^)
firstly, sorry to Makcik coz team ko kalah pagi nie n sorry coz aku post entry pasal bola lagi..heeee

nampak yer,satu lagi pagi yang berbaloi buat semua penyokong Man Utd
coz..

Manchester United 2 - Chelsea 1
(Agg 3-1)

semua harapan penyokong pasukan lain melihat Man Utd tumpas nampaknya musnah...
dan hanya mampu melihat Man Utd mara ke Separuh Akhir Liga Juara-Juara Eropah...
(perghhh..ayat..haha_)

dengan berjalan kaki secara beramai-ramai ke kedai mamak nampaknya satu usaha yang berbaloi disamping member2 yang datang dari jauh..terbaek ar korang!!

OK...berbalik pada perlawanan tadi..
Overall game lebih menarik dari 1st Leg hari tu..dan sekembalinya Park Ji Sung dalam perlawanan penting sekali lagi membuahkan hasil..

Ketangkasan Chicharito menjaringkan gol pada minit 43 dan kebijaksanaan Rooney juga salah satu faktor kemenangan pada pagi nie..
yang paling penting pada abang2 senior..Ryan Giggs, ko yer pasing memang terbaek..n Edwin Van Der Sar, next game ko leh maen defender yer...haha

kemasukan Drogba yang menggantikan Torres (kayu) nampak yer berjaya membuatkan aku cuak buat seketika..seketika k..dan lebih spesifik hanya seminit..1 minit...hahaha!!

pasal pe seminit jer?..
coz our asian player, Park Ji Sung telah menjaringkan gooooolllll...pada minit ke 77..
dan telah membuatkan Rezza berdiri sambil melompat diatas kerusi tanpa segan..
ur my man bro..!!

akhir sekali..aku hanya nak bagitau yang..
THE BEST TEAM ALWAYS WIN!!

GGMU!!

k jom tengok pic2 game pagi tadi..


bila la aku nak sampai sini..mmmm

first goal...



mak...adik gol lagi ...huhu


adoyai..napa la aku kuar Liverpool.. (padan muka ko)..haha


second goal...

our heroes.... Chicharito and Park Ji Sung


siapa akan bertemu Man Utd di separuh akhir??..
kita tungguuuuuu...(^_^)


p/s = congrats to Barcelona coz joining us in Semi Final...huhu