MYSELF, LIFE and FOOTBALL (^_^)

Frenzie

Saturday, July 30, 2011

Malam 28/7 !

Salam semua (^_^)

amacam? masih bersedih pasal semalam?

paling kurang mesti ada sikit, kan3..hehe
lagi2 pada siapa yang tak pernah miss tengok Malaysia main kat SBJ..

tapi,walaupun kalah..malam tadi is one of the best night ever coz dapat lepak2 ramai2 dengan member2 yang baru first time pergi stadium.n dapat kenal2 member2 baru..

sebelum2 nie,kalau pergi pun dalam 3,4 orang je n mesti lepak kat side Ultras Malaya..hee

ubah angin la sekali sekala..ye dok? haha

overall, game semalam agak membosankan..

dengan banyak lakonan dari team Singapura-pura..huh!

n pemain2 Malaysia yang kurang kesefahaman dan tak konsisten walaupun mempunyai semangat melawan yang kuat..

paling best main of coz ar Si Apek Keeper.. perghh, memang terer..
tapi sayang, bila keeper perform..player2 lain pula tak perform sangat...

tak boleh nak nafikan pemilihan player malam semalam, bagi aku..Rajagobal tahu pe die buat n cuma takde rezeki la katakan..

tapi takpe, dieorang dah pun buat yang terbaik kan3..

sekurang2 yer, dapat la aku lupakan kejap pasal belajar2 nie..heee



orait, jom2 tengok pic2 malam semalam.. (^_^)




fendi, ultras yg xduduk kt port ultras..hehe

pukul 5 dah terpacak kat Stadium..huhu


tercegang coz rasa macam tengok sinetron plak..huh!

credit tu Miz Syiqah.. (^_^)


harimau senior dah tumbang...


harimau muda masih belum..ayuh, mari kita penuh kan stadium macam apa yang kita buat semalam k



(^_^)

















Wednesday, July 27, 2011

Relax dulu geng...

Salam semua (^_^)

bagi yang bergelar student yang baru masuk sem baru2 nie
(confirm2 bukan budak2 ipta..coz dieorang dapat cuti "kejap" giler..huh!)

amacam korang?
dah mula rasa pening2? cuak? hee..

terutamanya member2 aku yang dah semester 6 nie ha..

hopefully, korang leh la kawal kepeningan korang tu k buat masa sekarang..

alhamdulillah, tadi baru je selesai dapat advisor untuk FYP (Final Year Project)
title? mmmm..tak confirm lagi, dan secara kasar mungkin ada berkaitan dengan charger.

n dengar2 tadi, next week dah keluar result untuk Short Sem haritu..fuh..cuak dol!

orait2..
walaupun semester nie ade Subject Robot ke, Power E ke, Power Q ke, FYP ke..
kita relax2 dlu k..hehehe

macam ner nak relax ?

jom2..sok petang kiter pergi Stadium Bukit Jalil ramai2 mau?
kita tengok 

Malaysia VS Singapore
tu pun pada sape2 yang dah ada tiket la yer (^_^)

fuh, tak sabar plak nak bersorak bersama semua Ultras2 Malaya besok..


pada sapa2 yang lepak dengan Geng2 Ultras, jom kita perdengarkan lagu2 kat link nie..

leh nyanyi skali masa game t kan3 (^_-)
k..see u guys tomorrow.. (^_^)v












Saturday, July 16, 2011

Bila Liverpool mula cuak..

Salam semua... (^_^)

meh sini..aku nak review sikit pasal game malam nie, 
diantara..

Malaysia XI VS Liverpool

ok, sebelum tu aku nak ulas sikit pasal kes yang jadi masa Liverpool training hari tu kt SBJ..
kes pasal Man Utd punyer supporter kena bukak die punya baju masa tengok Liverpool training.. budak nie memang agak hati kering ar, yela..bukan ade game Man Utd pun masa tu..die relax je pakai..haha..

jom2..tengok video nie jap..


tapi berdasarkan video nie, aku agak terkilan sikit..coz supporters Liverpool yang ada kat situ suruh die bukak baju secara paksaan..
relax ar kan,bukan die masuk stadium tu pakai duit bapak korang!! 
(ayat member aku, bila orang sibuk2 suh pakai baju Malaysia bila g tengok game Liverpool)

bukan pe, ramai jugak supporter Man Utd bagitau yang masa Man Utd datang Malaysia, ade jer kes camni, tapi takde ar sakai sampai nak suh bukak baju kan... macam nie la baru perangai seorang Champion..huhu

paling aku tabik bila ade budak bagi die baju Liverpool kat dia, die sanggup tak pakai baju, lepas tu keluar pergi beli baju Malaysia.. lu memang GGMU la bro..!!

emosi pulak aku kan..ngee..

orait, back to main topic k..

keputusan game malam nie mesti semua tahu kan2..

Malaysia XI 3 - Liverpool 6

walaupun game pening sikit pasal banyak sangat tukar player..tapi overall memang best..

finishing Safee Sali memang power, nasib baik ko dah ok..sedap sikit nanti lawan Singapore,leh kita kitai die 8-0..haha..
sikit je lagi nak jadi macam masa Liverpool lawan kelab dari China haritu..
cuak kan..
(pe nak cuak2 pulak.. dieorang world class ar, dah la penat ke hulu ke hilir sign autograf, korang suh maen betul2 pulak..haha)

untuk Liverpool, Aquilani main memang best, relax je die punya passing, through pass.. hampir 3 gol kalau tak silap dia yang assist..

next game, Malaysia lawan Chelsea.. mesti leh gol 6 bijik pulak kan.. 
Malaysia Boleh!!

Wednesday, July 6, 2011

TOO LATE...

Salam (^_^)

dengan dunia sekarang yang tak keruan..
perkara yang kecil diperbesar2 kan...
yang tiada dijadikan ada...
yang betul dikatakan salah...
yang halah dikatakan haram..

dan yang paling menyedihkan....

yang muslim dikatakan kafir...

hanya sebab?..

mempertahankan apa yang ada di 

DUNIA

bukan 

AKHIRAT

nauzubillah...

marilah kita sama memperingati satu sama lain...
mudah mudahan kita dapat memperbaharui yang kurang, memperbaiki yang salah..
sepanjang kita hidup hingga sekarang..

sama-sama kita renungkan video yang disampaikan oleh 




so turn back to your LORD..
before its too late...




Monday, July 4, 2011

Malacca oh Malacca...

Salam...

rajin plak aku wat entry sampai 2 kali hari ni kn..heee..
suh study punya la malas..
tau kat mak aku.. DEAD!! haha...

ok2..back to main topic.. (^_^)
jumaat sampai sabtu lepas, aku pergi ke Merlimau, Melaka..
untuk hadir ke satu kenduri kahwin orang yang rapat dengan kteorang masa kat poli dulu..
iaitu Kak Long..
walaupun akak nie bukan student kat situ, tapi die lah yang jadi Cashier makanan kat Cafe hostel kteorang 
masa kteorang sem 1..heee (family die owner cafe tu...)
sampai sekarang pun, kteorang still keep in touch..

yang paling best..
aku dapat jumpa member2 kelas kat Poli dulu..

Khai, Wan, Bulat (Saiful), Faeez, Pencong (Halim), Din, Jai, Izad, Khairi n Shahril

Alhamdulillah..semua dah jadi orang yang berjaya..
dah ada yang bekerja dan ada yang sambung belajar macam aku.. 

macam biasa, bila dah jumpa nie..macam2 la kenangan2 yang diciterkan balik..sampai
tergelak2...terkentut2 ( nie memang tabiat dak2 nie..haha) 
lepas tu..
tengok Transformer 3D n karaoke dengan dieorang.. best woo... (^_^)

orait..jom tengok pic2 kteorang..heee..

dari kiri : Khairi, Din, Wan, Bulat, Pencong, Faeez, Izad, Jai, Ajim, n Khai
sebelum tengok Transformer...huhu

with Kak Long n her husband..sweet (^_^)

bersama mak n ayah Kak Long


budak2 nie kalau tak karok..tak sah punya... tau la suara korang best..huh.. heee

lepas nie, aku harap dapat jumpa lagi ramai..
kalau boleh semua satu kelas..

t aku cuba arrange k... insyaallah...


Malaysia VS Taiwan (2nd Leg)

Salam...

(^_^)

tengok bola tak semalam? 
kalau tak tengok..dah boleh mintak kewargenegaraan lain la yer..hihi.. gurau je

orait..semalam team bola kita Malaysia, lawan dekat Taiwan pulak...
untuk 2nd leg kelayakan piala dunia 2014..

Alhamdulillah...

Malaysia telah berjaya melayakkan diri ke Pusingan ke 2..yahooo!!
walaupun game agak medebarkan...
dan hanya layak menerusi kelebihan gol di tempat lawan..
tapi takpe..

JANJI MENANG...kn3... (^_^)

Congrats pada semua player yang main semalam..
terutama yer keeper kita.. Sharbinee yang dapat save satu penalti
kualiti pengadilan yang tak boleh blah semalam sampai 3 penalti 
( walaupun player kita memang salah..hee) tu kita tolak tepi..
maki2 pun takdo guno nye kan..

yang penting fokus untuk game kedua..

menentang Singapura..


1st leg : Main kat Singapore - 23hb Julai 2011
2nd leg : Main kat Malaysia : 28hb Julai 2011

so..pe lagi..
28hb nie kita turun ramai2 k..
support dieorang..
jangan bila menang je support...bila kalah..maki2... 
meh aku sekeh korang kang..
(^_^)

k see u all there...daa