MYSELF, LIFE and FOOTBALL (^_^)

Frenzie

Sunday, October 31, 2010

Final Piala Malaysia 2010

Salam (^_^)

First of all, congrats to Kelantan (Jí lán dān in mandarin..huhu) coz wining Malaysia Cup for this year.
nampak yer kali nie Noghori tak do joki la... yang ponting ketiga-tiga final Noghori den dapat poie, walaupon agak2 cuaks dan takut, tapi minat bola yor pasal den ngedah jo..huhu.. abe2 kelate nak pukul ko, wat po ko..den tawakal jo.

Final kali nie, den,wan, ngan fendi blanjo lobih sikit, siap boli jersey ngan bendegho lg..haha.. bajet noghori leh monong laie, tapi kalah pulak. haha..xpo2..

tiket  yg hampir2 watkn kteorg xdpt masuk stadium..bikin cuaks jer..huhu

den, wan n org england mana tah kteorg jumpo..haha..

den, wan, fendi (semangat tol org manjung nie ha..).huhu

Walaupon Kelantan main agak kotor dan berlakon sana sini setelah leading, still tak leh lawan player Noghori punyer game masa 1st half. style abih! one two cantek.. defense kental.. winger laju.. fuh.. macam EPL plak den nengok..

Tapi bilo Aidil injured, perhh sedey gila.  defense dah tak kental macam first half, player2 lain pon dah xleh bla..
terus Kelantan sumbat 2 bijik..damn!!

Bermulo la sambutan abe2 kelate yang huru hara (some of them) baling morcun, botol, dan macam2 lae.. cubo tengok masa first half..cam tunggul jo den tengok..haha...

Memang xdo manner langsung..nak kato sumo org kelate camtu tak pulak.. member2 U den nie ok jer..bijak pandai lae..maybe some of them nie tak poie sekolah agak yer maso kocik..ermmmm..

Kadang den raso bersyukor plak bilo noghori kalah, sukurang2 yor den dengan kawan2 leh balik ngan selamat..

Xpo2..next season we will come back to win it back.. i'm sure about it..  if PBNS can buy a skillful local or import player for next season..

(den sebenar nye tak ngoti na cakap noghori nie..tapi xpo,den try..hihi..)

HOBIN JANG HOBIN!!!




Monday, October 25, 2010

First Away Win...yeaahhh!!!

Salam...
First away win for our team... Man Utd!! GGMU!!

i know you can do it guys.. 
thanks to Chicharito who score two goals in this game..
style..

Style...who can do it like this?.. torres?..no.. just him!!..




I luv Man Utd (^_^)


I know we can do it!!
who can defeat us right now?.. no one..

NOT ARROGANT, JUST BETTER...

Monday, October 18, 2010

Love to see them lost but hate to see we draw !!

Salam...(^_^)

first time aku buat review pasal bola..huhu..
tapi yang tak best bila buat review masa Man Utd draw..emmmm...
dan yang buatkan aku teruja nak wat review bila aku tau yang Liverpool KALAH!!!..huhu...

kali nie aku tak boleh nak comment banyak2 sangat coz aku sendiri tak tengok game Man UTD sampai habis.. 1st half jer sempat.. Game liverpool lagi la aku tak tengok langsung. (coz for sure memang kalah punyer) .

untuk 1st half aku leh kata yang Man Utd main memang best, susah nak tengok dieorang power masa 1st half, selalu 2nd half baru nak cari gol untuk menang @ seri (yg penting belum kalah). Chicharito and Berbatov memang style.. Nani pon lama2 aku tengok dah transform main macam C.Ronaldo.. cun ar bro..keep it up!!



1st goal from Chicharito


2nd goal from Nani

to Van Der Sar and Evra : jangan wat lagi macam tu lagi k..

untuk game liverpool aku tak dapat nak review lebih2 coz aku pon tak tengok...
yang aku dapat simpulkan cuma liverpool telah kalah dengan stylo nya...heeee...

1st goal from cahill .. gud ar bro..asal tak goal lagi 4 bro?..haha

2nd goal from Arteta : cun siot....huhu

to Abang n Angah : elok korang la yang beli liverpool tue...haha..

Friday, October 15, 2010

Hakikat Kebijaksanaan ( ^_^ )

Hadith :

Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: ”Orang pintar ialah sesiapa yang memuliakan dirinya serta membuat persediaan untuk kehidupan selepas mati, sementara orang bodoh ialah sesiapa yang membiarkan dirinya mengikut hawa nafsu serta mengharapkan cita-citanya dikabulkan oleh Allah.”

Riwayat at-Tirmidzi


Huraian
1. Kita wajib menghormati sesama manusia termasuk diri sendiri, ibu, bapa, isteri atau suami, anak-anak, saudara mara, sahabat serta jiran tetangga sama ada dengan berbuat baik, menjaga tutur kata (berbudi bahasa) dan baik hati atau berbaik sangka menurut kemampuan masing-masing.
2. Kematian pasti dihadapi oleh setiap orang sebagaimana firman Allah yang bermaksud: “Setiap yang bernyawa pasti akan mati.” (al-Anbia’: 34). Oleh itu petanda bagi orang yang sentiasa mengingati mati ia sentiasa memperbanyakkan amal perbuatan yang baik sepanjang hidupnya.
3. Sebaik-baik usaha ialah bermujahadah melawan nafsu dan berusaha memperbaiki diri. Pengekangan nafsu akan menundukkan nafsu agar kita dapat mengawal tingkah laku mengikut syariat dan ketetapan Islam.
4. Setiap amalan yang baik akan mempengaruhi doa yang dipohon atau dengan perkataan lain Allah S.W.T tidak akan mensia-siakan doa orang yang beriman dan selalu melakukan kebajikan. Begitulah hal yang sebaliknya.


diperolehi dari - 1hidayah.blogspot.com ( ^_^ )

Saturday, October 9, 2010

Dah Abis ke Raya?...mmmm.. ( ^_^ )

Salam semua...
hope korang semua sihat-sihat k... pada yang nak exam..janganla stress sangat k..

tak sangka yang syawal dah pun berlalu... sedih jugak rasa yer..mmm.
semenjak balik ke U, aku dah tak beraya mana-mana lagi dah.. terlampau busy.. assignment banyak gilerr..
tapi tak pe la.. dah habis syawal pon still leh melawat rumah kan..huhu.. (^_^)


nie jela kenangan aku bersama kawan2 ketika beraya... best!!..hope next year we will plan like this year k..frenz!








k.. to all prenz yg dh nk exam.. hope korang tak stress-stress sangat k..
aku doakan korang semua berjaya.... n korang doakn la jugak untuk aku k..hehehe..