MYSELF, LIFE and FOOTBALL (^_^)

Frenzie

Friday, September 13, 2013

Pernah dengar apa itu Shaklee?

Salam semua.
apa khabar? lama gila tak post something and contact dengan korang dalam dunia blog..
almost 2 years ooo!! 
tengok blog kawan2 yang dulunya selalu blogging pun lama tak update.
Tu yang lemau sikit..hehe

Orait..
So sebagai permulaan semula blogging ni..
Den nak cerita sikit pasal satu company yg tak asing lagi dalam dunia kesihatan.
iaitu...


korang pernah dengar?
kalau tak pernah tu boleh la teruskan membaca blog ni..
kalau pernah dengar pun kena baca k! haha

ok..
Shaklee Products (Malaysia) Sdn Bhd merupakan anak syarikat kepada Shaklee Corporation yang berada di Amerika Syarikat. Shaklee Malaysia telah memulakan operasinya semenjak bulan Ogos 1995 yang berpangkalan di lokasi strategik iaitu di Subang Jaya, Selangor.

Shaklee Malaysia menjalankan operasi perniagaannya mengikut garis panduan Akta Jualan Langsung 1993 dengan Lesen Jualan Langsungnya yang bernombor AJL93747.

Shaklee, sebuah syarikat yang berlandaskan falsafah dalam menawarkan produk mesra alam dan kesihatan yang baik. Shaklee selaras dan patuh pada prinsip yang telah dibina oleh pengasasnya, Dr Forrest C Shaklee.

Banyak produk yg Shaklee keluarkan untuk pelbagai keperluan orang ramai..
diantaranya..

Nutrition..
Home Care..
Daily Care..
Skin Care..
Hair Cair..

dan bermacam2 lagi..

ni antara contoh2 produk dari Shaklee..



untuk pengetahuan korang, saya pun dah mula guna produk2 dari shaklee..
so far sangat puas hati..
dan ada plan nak join membership dieorang..huhu

kalau nak tahu lebih lanjut..
boleh refer website ni k..


trimas!

Wednesday, September 28, 2011

Jom2, ke UniKL BMI besok !!

Salam semua.. (^_^)
sorry guys kalau lama sangat2 tak update pape..
nak blogwalking pun tak sempat..

nie semua pasal coursework yang agak banyak bagi semester nie..
tapi takpe.. dah tanggungjawab sebagai student kan3..

Lecturer2, relax je.. u nk 0 ke 4.00 ?

so..buat jelaaaaa...heee

isyh..merungut je aku nie kan.. (^_^)

k back to the main topic...

untuk pengetahuan semua, especially student2 UniKL BMI..

Besok akan diadakan pelbagai exhibiton..

dua diantara yer iaitu, Exhibiton Islam, Sains dan Teknologi dan Business Idea Competition..
dua2 nie aku kena involve..
aku mungkin banyak involve kat Booth Business Idea Competition sebab aku yang kena bagi presentation..

huh..cuak !!

nie die poster2 untuk exhibition2 yang aku involve..

Exhibition Islam Sains & Teknologi

Business Idea Competition
orait..
siapa2 yang berkesempatan, singgah la yer... (^_^)

semua Exhibition akan bermula diantara pukul 2ptg - 5ptg..

thanks..


Monday, September 12, 2011

Tak sabar yer....

Salam semua (^_^)

amacam? sihat tak?
especially pada budak2 IPTA, korang jangan nak buat2 tak sihat pulak!
dah la dapat cuti lama...
huh!

rasakan balik penangan buku2 ilmiah pulak..haha!
konpem jem kepala masing2, yelakan lama gila tak bukak buku..
asyik pegang duit je kan..
tu pun pada siapa2 yang kerja la masa cuti tu..heee

sebenar yer...
aku bukan yer x sabar tgok member2 IPTA masuk U..
tapi tak sabar nak jumpa "kawan"..hik3

dulu jauh, sekarang dah dekat dah.. yahoo!

yahoooooo!!! 
haaa..one more thing..

aku pun sebenar yer tak sabar nak tengok game Man Utd lawan Chelsea
yela, semenjak dua menjak nie Man Utd menang je kan3..
gol2 tak nak banyak la pulak..

yang paling best masa dapat gol 8 bijik..perggghhh!

laaaa tak ingat ea...meh2.. tgok pic2 nie.. huhu



haa..siap bagi newspaper yer headline lagi..haha

(dalam hati korang mesti cakap aku berlagak or poyo kan..haha)
whateverrr... (^_^)

hee.. 





p/s - this week aku ada phase test, doa2 kan aku leh jawab dengan berjaya k (^_^) tq...

Saturday, August 27, 2011

Selamat Hari Raya !!

Salam semua (^_^)

amacam korang? dah stand by nak raya belum?
sory la sebab lama sangat2 tak update blog yang tak famous nie kn..huhu
sampai member aku sound suh update blog..
blog aku nie dah macam ikut tuan die pulak berpuasa..hee

puasa kasi habis dulu k.. n one more thing, perut tu janganla bagi tambah saiz...
t dah raya tertambah2 saiz lagi la plak kan...hee

tujuan aku post entry nie pun nak bagi ucapan raya..

orait..

to all my Guru2, Cikgu2, Lecturer2, member2 dari..

Sek Ren Keb Taman Paroi Jaya
Sek Men Keb Senawang Dua
Sek Men Tek Dato' Lela Maharaja, Rembau
Polteknik Merlimau, Melaka
Universiti Kuala Lumpur British Malaysian Institute, Gombak


juga pada sesiapa yang mengenali diri ini.. (^_^)

n last be not least..

to Blogger2 k..


kalau ade buat open house ke..nak bagi duit raya ke.. jangan malu jangan segan nak bagitau k

(^_^)

Saturday, July 30, 2011

Malam 28/7 !

Salam semua (^_^)

amacam? masih bersedih pasal semalam?

paling kurang mesti ada sikit, kan3..hehe
lagi2 pada siapa yang tak pernah miss tengok Malaysia main kat SBJ..

tapi,walaupun kalah..malam tadi is one of the best night ever coz dapat lepak2 ramai2 dengan member2 yang baru first time pergi stadium.n dapat kenal2 member2 baru..

sebelum2 nie,kalau pergi pun dalam 3,4 orang je n mesti lepak kat side Ultras Malaya..hee

ubah angin la sekali sekala..ye dok? haha

overall, game semalam agak membosankan..

dengan banyak lakonan dari team Singapura-pura..huh!

n pemain2 Malaysia yang kurang kesefahaman dan tak konsisten walaupun mempunyai semangat melawan yang kuat..

paling best main of coz ar Si Apek Keeper.. perghh, memang terer..
tapi sayang, bila keeper perform..player2 lain pula tak perform sangat...

tak boleh nak nafikan pemilihan player malam semalam, bagi aku..Rajagobal tahu pe die buat n cuma takde rezeki la katakan..

tapi takpe, dieorang dah pun buat yang terbaik kan3..

sekurang2 yer, dapat la aku lupakan kejap pasal belajar2 nie..heee



orait, jom2 tengok pic2 malam semalam.. (^_^)




fendi, ultras yg xduduk kt port ultras..hehe

pukul 5 dah terpacak kat Stadium..huhu


tercegang coz rasa macam tengok sinetron plak..huh!

credit tu Miz Syiqah.. (^_^)


harimau senior dah tumbang...


harimau muda masih belum..ayuh, mari kita penuh kan stadium macam apa yang kita buat semalam k



(^_^)