MYSELF, LIFE and FOOTBALL (^_^)

Frenzie

Tuesday, November 30, 2010

MELAYU itu penting, tapi...ISLAM lebih penting...

Salam (^_^)

hari ini, aku bosan tengok berita dalam surat khabar..mne2 surat khabar citer benda sama..
pasal MELAYU..
ketuanan melayu la..pe la... 

aku tahu yang aku pun berbangsa melayu..masih mengunakan hak-hak istemewa melayu...
 tapi aku letih..serius.. 
pakcik-pakcik kat malaysia nie..tolong la.. 
orang lain duk tergelak tengok perangai korang nie.. 
pantang parti nie ckp..ade saja yang tak kene.. 
senang citer dua2 parti sama...

k..aku tanya.. apa pasal korang nak masuk POLITIK?..
pasal NEGARA?..AGAMA?...BANGSA?..
ke pasal nak POPULAR?..DUIT?..

aku tahu yang aku tak tahu apa sangat pasal politik..senang citer memang xnak tahu pon!!

tapi come on ar... please.. 

STOP IT!..

lebih baik korang fokus lebih macamana nak menerapkan ciri-ciri ISLAM dalam pemerintahan korang..
bukan sekadar cakap jer.. buat! buat!..OK!

jangan gadaikan agama kerana bangsa..

kerana agama lebih penting..itu yang menjadi jaminan di akhirat kelak..

if you can't change others...change yourself first.. insyallah.. everything gonna be ok..



- aku harap luahan aku yang x seberapa ini boleh menyedarkan pihak2 tertentu.. sedikit sebanyak dapat memperbaharui negara kita.. insyaallah...










Sunday, November 28, 2010

what? seven?..7?..tujuh? haha..

Salam..

once again...we win!!.. do u all hear that?..see that?..know that?

if u all said..yeke! no la! f**k!..for sure ur not Man Utd supporter..hik3..

n the worst thing that if u all Liverpool's supporter.. yarks..!! 

juz see this k...

what?..7...ermm ok..hihi..

5 ok.... u can do it Torres?.. of coz can't la...haha..







good job ronny... next is your turn.. for sure..!!


NOT ARROGANT, JUST BETTER.....

- chelsea vs newcastle?.. can they win and grab back their title?.. juz wait n see tonight.. 

Wednesday, November 17, 2010

Selamat Becuti..... ( ^_^ )

Salam..

to all my frenz... especially my classmate at UniKL BMI..

Happy Holiday Guys!!!..

Selamat Hari Raya Aidil Adha....

Wednesday, November 10, 2010

Pesanan Rasulullah SAW...

Dalam satu hadis yang berbentuk futuristik (masa depan), Rasulullah SAW berpesan 'Bersegeralah kamu melakukan amalan soleh kerana akan datang kepada umatku di suatu masa, satu fitnah yang begitu besar yang datangnya seperti satu kepingan hitam di malam gelap gelita tak nampak'. Sahabat bertanya 'Apakah fitnah besar itu ya Rasullullah? ' 'Fitnah itu adalah kamu akan lihat umatku di hari itu, di waktu itu,pada masa itu, pagi hari Islam, petang kafir. Petang Islam, pagi kafir balik.' Sahabat bertanya lagi. 'Mengapa begitu ya Rasullullah? ' Rasullullah SAW menjawab, ?Sebab dia jual agamanya dengan nilai dunia'.


- semoga hadis ini menjadi penggerak dan pencetus dalam hati kita wahai sahabat, untuk kita meningkatkan ketaqwaan dan keimanan kita kepada Allah SWT...mudah mudahan...

Sunday, November 7, 2010

Thanks Park!! ( ^_^ )

Salam

Semalam harapan Man Utd untuk mengutip 3 mata hampir lesap....
namun semua kembali cerah apabila pemain kebangaan Asia iaitu..

PARK JI-SUNG


menjaringkan 2 gol.... yeahhhh!!!

seperti biasa aku tak dapat nak review lebih coz aku tak tengok pon game tue...juz dapat update from livescore jer.. (sibuk study tu...haha)

Park with star in the making - hernandez

wining goal....

ajim....aku goal 2 ar malam nie...huhu...

 > gud luck to hargreaves for his injury..emmm miss to see him play..
 > hope this night Liverpool will defeat Chelsea...huhu.