MYSELF, LIFE and FOOTBALL (^_^)

Frenzie

Sunday, January 30, 2011

N9 monang... Man Utd of coz la monang..huhu

Assalamualaikum...(^_^)

macam biasa..hari2 minggu nie..bosan sikit..
nak g tengok wayang jer..t abis pulak duit..heee..

internet nie jela peneman idup..
nak study..fuh jangan harapla.. 
tah bilo tah nak mulo...nangguh jo..heee..
t besok nak submit, baru mengelabah.. standart ar tu kan3..(^_^)

Papepun, bola juala penambah keceriaaan pada hari nie.. pergghh ayat..haha..

First game untuk Negeri Sembilan dah settle..
Hobin Jang Hobin...
result malam tadi..

Negeri Sembilan 1 - Harimau Muda A 0

goal by Mohd Shafik Abdul Rahman

dan game yang aku tak dapat tengok...huh..
coz dah tido..haha..

FA Cup fourth round..

Mancester United 2 - Southampton 1

goal by Michael Owen and Javier Hernandez...yeahhh!!

sape cakap aku dah tak leh score haaa....

jatuh2 pun leh score der...huhu..

meh peluk abg-abg..heee..

malam tadi jugak adalah first game debut for Man Utd newest signing..
Anders Lindegaard..

keep it up bro.. (^_^)




p/s = bila la hujan nak benti nie...lapar wei..heee...



Saturday, January 29, 2011

Green Hornet 3D...Terbaek!!

Assalammualaikum guys (^_^)

pagi2 post entry plak yer...bukan per..nak story sikit pasal movie yang baru aku tengok tadi..

GREEN HORNET 3D


walaupun harga tiket RM20.. bagi aku berbaloi jugak la..
tak kisah sangat pun, coz dah ujung bulan..elaun pun nak masuk dah..huhu..

ok2..berbalik pada tujuan sebenar..heee..
citer nie memang best..
berbeza dengan citer2 superhero yang lain la..
citer nie pun ala2 citer Kick Ass.. 
coz superhero die.. bodoh2 alang la..haha..

Seth Rogen@Green Hornet and Jay Chou@the nameless sidekick...
gandingan terbaek ar.. pecah perut tengok dieorang nie..
stock sengal tahap gaban..haha..

jay chou memang style..but he is a pervert..haha..

Movie nie punya orang jahat pun leh tahan gak sengal..

Christoph Waltz as Chudnofsky@Bloodnofsky

korang leh tengok la t k kesengalan die nie..
t banyak2 citer..tak exciting plak kan..(^_^)

Comeron Diaz..cun lagi ar...heee...tapi dah nampak la die tua..

haa...jangan tengok lama2...
n jangan plak korang g tengok citer nie pasal nak tengok Cmeron Diaz..heee..

k..last be not least..
tengok yer movie nie..(^_^)

daa...


p/s : Ajax confirm deal agreed with Liverpool for striker Luis Suarez.. ceh..bajet leh dapat top 3 la.. mimpi ar beb..huhu..

Wednesday, January 26, 2011

3 goals in 15 minutes..its easy la..huhu

Assalamualaikum semua (^_^)

adoi...rugi tak tengok game Man Utd pagi tadi...
susah woo nak tengok Man Utd buat comeback..
3 bijik gol dalam 15minit... yeahhh!!..

cepat2 kena pasang Astro kat umah sewa nie..huh!!

asyik tengok highlight jer..tak best ar..kn3...

jom2 tengok2 pic2 game pagi tadi..(^_^)

first goal.. comeback...comeback..yeah..



2nd goal....terbaek..

wining goal guys...

hug me..hug me... haha..

tapi sedey plak tgok rafael...hope he will be fine..



 .
.
.
.
.
papepun..jom g tengok Liverpool maen pagi nie....agak2 leh x Torres gol lagi..
huhu..

(^_^)



Sunday, January 23, 2011

Saya Hatrik lagi...tq

Assalammualaikum semua (^_^)

pe khabar semua?.. smoga sihat2 la yek...
(^_^)

luv to see you guys again...

kali nie aku nak update pasal pe yek?..
of coz la pasal bola...heee..

seperti biasa malam tadi ada game Man Utd..
dan seperti biasa jugak.. MENANG la...huhu..

berapa yek score malam tadi? mesti banyak kan..

mestila.... 5 - 0 k.... huhu.. bukan 3 - 0... haha..
siapa yang gol kan malam tadi..?

of coz la our stylish striker... BERBATOV..with his 3rd hattrik for this season..
tak maen ar gol dua bijik nie..huhu..

other scorer for last night game is Ryan Giggs and Nani (^_^)

first goal from Berba

2nd goal...

celebrate his third hat-triks of this season...yeah!..

giggs the best!
ko hebat.. tapi aku menci ko bila ko tamak.. grrrr...

nani : sorry bro..pasni aku x buat lagi...

walaupun rooney tak score malam tadi.. yang penting dia assist dua goal malam tadi..
ur my man rooney.. 

(^_^)

Sunday, January 16, 2011

Sorry guys..

Assalamualaikum semua (^_^)

pe khabar?.. harap2 sihat2 la yer...

lama dah tak post entry baru...hee..
pape pun..sorry lama dah tak blogwalking..stalking2..comment2 kat blog korang..
bukan per..aku sekarang dah tak duk hostel yang horror tu dah..
dah up sikit.. duk umah sewa..huhu...

so kemudahan internet agak menghampakan sikit..
walaupun aku ada broadband, tapi dah exceed die yer limit..so slow giler ar..

hopefully, this week..aku dapat balik join korang..
blogwalking..comment2..usha2 entry korang..k..

coz..ikut plan.. this week, umah kteorang dah leh masuk line streamyx..huhu..
kteorang amik yg paling laju punya.. nak amik Unifi..kawasan gombak lum bleh lagi..heee...

hope to see u guys as soon as possible.. miz u alls.. (^_^)

btw.. jangan lupa game malam nie..

Manchester United VS Tottenham Hotspurs
pukul 11.55mlm..k...

daa...

Sunday, January 9, 2011

Liverpool?..Win?

Assalamualaikum semua (^_^)

malam nie korang ada peg mana2 tak yek?
emm kalau takde...moh le kite tengok bola yer...heee..
pasal pe aku suruh pegi tengok bola?..
pasal malam nie game best oo..



Manchester United VS Liverpool
(FA Cup - Third Round)

9.30malam.. Old Trafford, Manchester

haaaa..agak2 korang sape menang?..

Of coz la Man United kan...hahaha...

yeke?.. pasal per?..

pasal Liverpool baru tukar manager ker?

maybe..huhu

Roy Hodgson - dah kena Sack..haha..

Kenny Dalglish - nie la manager baru die..

tapi kadang2 pasal tukar manager baru nie la yang leh buat Man United kalah..

yela.. it's tipical la bila ada orang baru masuk...
lagi2 bila manager baru..
masa tula tiba2 moral tinggi giler... semangat nak maen tak ingat punya...
time2 tu la passing pun cantek.. keeper tiba2 perform...chewah..

leh ker jadi camtu?..

haaa..tengok jela malam kang...

harap2 tak ar...heeee...

pepepun  

BELIEVE...

believe in your team...yeahhh!!

hopefully Rooney can score tonight!..(^_^)
tunjuk sikit kat Torres tu...haha..




ok.. jangan lupa yer tengok..(^_^)

daa..

Friday, January 7, 2011

Minggu pertama den kat Gombak..huhu

Assalamualaikum semua..(^_^)

perrghh..pukul bpe nie?..bru pkul 2.40pg..sempat lagi wat entry...huhu...

bukan pe..pasal tak leh nak tido...dah biase  tido lewat la ktekan..heee...
tah camna la minggu pertama kelas t...huh..

pagi tadi pun juz register jer..
Semester nie..nak bagi pujian sikit ar kat BMI...coz agak cantik ar flow masa nak register..tak macam sem2 lepas..perrghh..dah macam g tgok konsert...berebut2..huh..

yang paling best sem nie..dah xyah register hostel dah..
yahooooOOO...bebas wei...BEBAS...haha...

dah bebas..pe lagi... merayau ar.. tapi tak jauh...Wangsawalk jer..heee..
tengok wayang la...pe lagi kan3...

sebelum tu...haaa..maen game arcade...layan jap...heee..

Fendi n Min...maen drum cina..hik3...best woo
dah sampai showtime.....
aku tengok citer nie...



memang best movie nie...rugi sape x tengok...
bagi yang laki..dapat tengok angelina jolie..
yang pempuan plak..leh usha jonny depp... fair x?..heee...

tu tak cukup lagi... yang penting storyline die memang best...
dalam serious2..ada lawaks..huh..style..

yang penting...korang kalau nak tengok citer nie..kena banyak2 bersabar ar..
jangan lak korang baru tengok separuh jalan dah blah...
tengok sampai abih... berbaloi beb..

t aku citer kat sini...memang tak suspen ar kan3...

heeeee..

mintak2 dah duk luar nie..jangan lak ketagih tengok wayang plak..
abih duit elaun..haha...

k..daaaa.. (^_^)

Wednesday, January 5, 2011

5 clear points against Arsenal..yeahh!!

Assalamualaikum semua..(^_^)

dah lama rasa yer tak post entry pasal Man Utd...
dah macam lari dari tujuan aku buat blog nie...huhu..
tapi takpe.. yang penting Man Utd tetap dihati..cheewaah...

Walaupun aku tak dapat tengok game pagi tadi pasal kena tido awal..
coz nak bawak motor balik U..

tak tengok pun aku dah leh agak dah Man Utd mesti menang punya..huhu..

niela score pagi tadi...(^_^)

Manchester United 2 - Stoke City 1

gol-gol dijaringkan oleh Chicharito n Nani...terbaek!!!

nak tengok gol2 tu x?..jom..

Tengok kt link nie k...



Niela diantara aksi-aksi terbaik dieorang pagi tadi...

1st goal



2nd goal..



yeahh... yang penting Man United dapat menjarakkan mata melebihi pesaing terdekat..
siapa?..
Liverpool?..uishh..giler per...x mungkin...haha..
Chelsea?..seri jer...x kot...
Man City...yup..mybe...

dan yang paling dekat setakat nie..

Arsenal 

dengan 5 mata...melebihi mereka..huhu..

yeah!!!..

papepun kita tengok next game menentang Liverpool dalam piala FA...9/1..

yang penting..Man Utd ..

NOT ARROGANT...JUST BETTER....

Tuesday, January 4, 2011

My first Award from Cik Mimie..huhu..

Assalamualaikum semua (^_^)..
hari nie..entry pelik sikit..bkn pasal bola..
tapi pasal Award...huhu..

walaupun aku tak minat sangat kumpul2 award nie..
tapi disebabkan member blogger aku yang the best nie bagi..
aku sauk la..heeee..

nie la award yer..
tadaaaaa..


award nie diberikan oleh Cik Mimie yang comey..(^_^)

Macam biasa..mesti ada soalan yang kena jawab..haih...heee..

1. Thanks to the sender of the award and link this entry to the sender.

tenkiu2 to Cik Mimie coz bagi award pertama untuk blog ajim yang dah memang style nie..ahaks..gurau jer..
kalau nak bagi lagi jangan segan2 tau..hihi.. (lebih2 lak ko yer..)

2. Share 8 facts about yourself..
(adoi..nie yang segan nak citer nie..hihi..)

- emm aku anak ketiga dari empat adik beradik..n aku anak lelaki terakhir dalam family..(^_^)

- berkaca mata sejak sekolah darjah 6 kalau tak silap..power makin lama makin tinggi..haihh..
kalau dapat power macam superman ke best la jugak..huhu..

- tak suka makan makanan pedas..i hate it!..huhu.. pedas sikit2 tu bleh la..(^_^)

- sangat memgimpikan menjadi seorang Electrical Engineer..tapi satu kerja amali pun aku x pandai nak buat.. leh ker camtu? ..heee..

- suka giler main futsal..tiap2 hari ajak maen pun bleh.. tapi buat masa sekarang..kena rehat..lutut dh jem..haha..padan muka ko!.. (^_^)

- suke makan kuehteaw kungfu semenjak menyambung pengajian kt BMI..huhu..
thanks to Mie yang kenalkan kat aku..heee..

- still takde lesen kereta..haha.. insyaallah..sem nie aku g amik..hihi.

- walaupun dah lama duk n9..aku still tak reti cakap noghori..ahaks..(^_^)

Last be not least..

3. Give this award to others blogger who deserve it..

nak bagi spe yek...mmmm..

k la..bagi kat korang la..
(blog korang memang cun + style))

(budak paling otai + garang..tpi masih ayu serta comel..haha)
(coz die suka merempit kat blog aku)
(coz die rajin menjahit..)..heee..
(coz ske meaw2 kt blog aku)..heee..

ambik yer..jangan malu2..heee..(^_^)

tata...

Monday, January 3, 2011

Semester 5..huhu..

Assalamualaikum semua (^_^)

amacam korang?..sihat2 x?.. 
bagi yang sekolah tu..jangan lak nak buat2 pening la..demam la..yer..
g sekolah tu..t kang kene bebel, padan muka..huhu..

bagi yang baru nak mula semester baru.. jangan lak korang cakap.. (eh..aku tak dapat tengok jadual la..) (website U nie jem la..) (lecturer confirm tak masuk la..)..

haha.. aku la tu..hihi.. (^_^)

Bermula Jan 2011 nie..aku dah pun masuk ke Semester 5..
fuh..ada lagi 3 sem..penat wei.. tapi best!

Macam biasa la kan..makin tinggi semester, makin susah la subjek yer..kan3..

Semester 5 nie..agak payah jugak la.. tapi xpe..yang penting xde subjek yang fully kena membaca..i hate it!! huhu..(^_^)

Lepas dah register online tadi..secara sah la aku dah masuk semester 5..yeahh!!1..

haaa..nie die subjek2 yang aku kena ambik semester nie..


amacam?.. gerun tak?.. tak pon.. 'senang' gila ar...haha..

Dah ada subjek..mesti ada timetable, kan...
haaa..nie die timetable aku...amik ko..



amacam?.. cool x?.. huhu. x bes..coz ada kena balik lewat..
dah la semester depan duk luar..adoyaii.. 
(yang best yer..dapat tengok EPL kt skrin besar..xyah dah layan TV kecik kat cafe tu..wat power spec aku naik jer...haha..)

Seperti biasa, mula2 masuk semester baru mesti ada niat2 atau azam2 yang baru kan..
so, seperti semester lepas..
aku harap sem baru nie..nak dapat pointer baek sikit ar dr sem2 lepas 
(azam sama macam sem lepas jugak..tapi pointer turun adalah..haha..)
xpe2..insyaallah boleh..Malaysia Boleh!!! (^_^)

then, nak buat tutorial banyak2 (hehe..citer nak letup).. 
xmo tiru2 assignment atau lab report..(ini mustahil..haha..) 
lagi... nak wat study group dengan housemate (cheewaah..boleh ker..huhu)
siap2 nak pegi kampus awal..( tido lambat..nak bangun cepat..ceh) (^_^)

buat masa nie..tu jela azam untuk semester baru..
mungkinkah ia berkurang.. bertambah..aku je yang tahu.. huhu (^_^)

Seriously..memang la aku nak macam tu kan..siapa la tak nak..kan3..
tapi tu bergantung la pada keadaan sekeliling aku..heeeee...

K...korang punya pulak macam mana?..
subjek2 semester baru tough2 x?..
haa.. harap2 la kita semua dapat tempuhi dengan jaya nya..chewah..haha..

amin...

Saturday, January 1, 2011

Selamat Tahun Baru....2011

Assalammualaikum semua..(^_^

seperti blogger2 lain..entry kali nie aku nak ucapkan jugak macam dieorang..heee..
ucap apa?..

aku nak ucap..


semoga pada tahun baru nie..
kita semua dapat memperbaiki diri menjadi yang lebih baik dari tahun lepas..
insyaallah...
dan juga kita sentiasa mendapat rahmat, nikmat serta rezeki yang tidak putus2 dari 
Allah S.W.T...

amin...

(^_^)