MYSELF, LIFE and FOOTBALL (^_^)

Frenzie

Friday, July 30, 2010

Injection Week

Minggu yang aku tak dapat nak lupakan..
minggu yang aku kena inject 5 kali dalam dua hari.. perhhh.. sakit gila..

1st injection (Klinik Seri Melawati) 

- firstly aku ingat demam-demam biasa jer, so relax ar lagi.. bila aku dah telan panadol sepapan pon tak elok-elok jugak. Pegi ar klinik area tmn melawati..(shahril n din bwk aku), sampai jer terus doc tue inject aku.. siot tol... dah kuar result, doc tu bagitau yang aku suspek demam denggi.. (still tak caya pd mula yer..huhu)..
pastu nampak yang doc nie tulis satu surat..dah siap jer doc tue suh aku bagi surat tue kt HKL..perghh..bertambah cuak aku..tak pasal2 kena masuk wad..uuu tidak2..jauhkan..

on the way nak keluar, doc tue siap sound lagi "u dekat universiti tak baca newspaper ke? ..bahaya tau demam denggi".. aku pon senyap jela...ermmm..

2nd - 4th injection (Hospital Kuala Lumpur. HKL)

- dari klinik aku direct pegi HKL, selamat din ade.. tak sampai setengah jam dah sampai HKL...sampai2 jer...daftar..terus suh pegi ambik darah..ermm.. pastu g la hantar sample darah tu n wait for the result..
dah dapat result baru boleh jumpa doc..doc cakap tak perlu masuk wad..yahoo!!  aku ingat dah settle ar.. tetiba doc tu cam pening dengan result darah aku.. boleh pulak die suruh pegi ambik darah lagi.. hampeh tol... die ingat best ker?.. ermm..
aku ambik ar darah lagi sekali..sampai akak nurse tue cakap
"ape kena hari nie dik?"..sambil tersenyum, then staff nurse lain menyampuk "adik jadi bahan ujikaji jela hari yer.." sambil gelak beramai2.. aku pon tak tau nak gelak jugak ke tak.. siap jer aku terus bla...aku pegi la jumpa balik doc tadi.. sampai jer doc tu suruh pegi bilik lain..ingat dah ok ar.. tengok2 pergi bilik untuk masuk air..
tidakkkk!!!!.. kali ke-4 kena inject dalam satu hari.. teramat la sakit.. sabar je la... 

sempat lagi ambik gambar...huhu.. (sakit oo)

Selamat ar sebotol..kalau kena lapan botol...uishhh..
dah settle masuk air , aku jumpa balik doc tue.. wat kali ke 3 aku igt dah settle.. rupa2 yer tak..die suruh datang lagi besok.. "besok awak datang lagi k ambik darah.." bunyi macam satu hobi plak ambik2 darah nie..
aku pon ye kan jela..


5th injection (HKL) 
- hari nie aku pegi lagi ambik darah.. tapi hari nie lagi best.. staff nurse kali nie boleh plak main2 dengan darah aku..siap terpancut2 lagi.. die ingat darah aku ade banyak ker?.. siot!!  macam biasa..aku pegi hantar sample n tunggu result.. dah siap..g jumpa doc lagi.. kali nie aku tak harap sume yer dah settle..memang anggapan aku tepat.. "adik datang lagi yer besok..ambik darah lagi.. nanti balik minum 4 botol air k" ermmm...aku pon angguk jela... =( 


aku harap besok adalah hari terakhir aku kena ambik darah..huhu..
to my family and all my frenz.. doa2 kan yek semoga aku sembuh cepat  (^_^) 

lastly thanks to shahril and din sebab bawak aku g klinik and hospital
- semoga korang tak berjangkit dengan aku...hihi.. =)

Sunday, July 25, 2010

I'm ALIVE now..

Alhamdullillah..


syukur2...  akhir yer semua masalah timetable aku dah selesai...
sekarang tinggal dua jer hari yang kelas habis pukul 7.10mlm..
yang penting semua sama dengan member2.... yahooOO!!
plus sem nie aku ade ambik subjek Mandarin..yehaa..best2.. (^_^)

yang paling aku suka sekali aku dapat lari dari sorang lecturer nie (aku drop then add lecturer lain)..uuuu... horror gila bila dengar member2 citer pasal die...fuh..selamat...

Walaupon baru first week..tapi dah macam-macam benda nak kene plan for the whole semester..
macam-macam event kene buat..
- english awareness campaign
- manage business dalam bulan puasa nie..emm.. nk business pe yek???
n yang paling cuak aku kena buat Public Speaking ..bukan dekat kelas.. tapiiiii............ kt cafe.. cuaks!!!!


Bila semua masalah dah settle..
hope that i can start to focus back on my study...

(^_^)

Thursday, July 15, 2010

Hampeh yer Timetable!!!!!!!

19hb julai...(3 hari lg)
Bermulalah kehidupan aku kat U sebagai student semester 4 (susah)..
mula-mula ingat macam la best sem nie, dapat sekelas dengan member2 sem lepas..buat assignment sama2..
lepak2..huha huha sana sini... tapi nampak yer.. tak dapek (kn dh kuar bahasa negri)..emmm..

dah la check timetable kat e-citie lembab...
tunggu punya tunggu..tengok-tengok kelas sume tak sama ngan member2..
tue xpe lagi.. tengok-tengok kelas paling last habis pukul 7.15 malam..
tue xpe lagi...sampai 4 hari berturut2 habis pukul 7.15 malam...
dari isnin sampai la khamis... haremmmm...

camne aku nak bersukan petang2..nak joging lagi.. nak maen GYM lagi(mimpi ar)..haha..
emm..


niela timetable ak sem nie... sedih2.. =(

harapan terakhir nak adjust, masa add drop 19hb niela jawap yer..
harap-harap leh la yerrr... x sanggup den oii...

doa-doakan la yek...heee (^_^)

tata...

Monday, July 12, 2010

Ble ar nk blik U nie....??..emmm..

Bosan!!..
thats the main reason why i wanna go back to my U..
bukanla poyo ke ape..tapi tahap kebosannan dah terlampau gila dah nie..
bangun , makan, kalau ada bola,tengok bola...pastu membuta..
tu jer la rutin harian aku kat umah nie..
macam dah takde tujuan aku idup kat dunia nie..camtu la rase die..ermmm..

camnie ko post ak masa bosan..haha.!!!

papepon thanks to WORLD CUP 2010..
ko jela penemanku dikala kebosannan tahap dewa nie..
congrats to SPAIN yer..
and to PORTUGAL ..wait for another 4 years k..huhu!!

14hb nie adalah tarikh keramat..
yang mana aku akan mendaftar..yes..
tak sabar rasa yer..

finally..
tahniah pada kekawan yang dapat sambung blaja..@ dapat keje baru..k..
pada yang baru jer masuk semester baru.. gud luck k..
hope u all will  be the best student kat U korang..
amin....

Monday, July 5, 2010

2010/2011 Manchester United Jersey???

teruja...

macamana la jersey man utd season depan yek??..
korang ada idea x?..
kit baru man utd akan release pada 15/7/2010..
banyak jugak contoh2 design yang mungkin dijadikan kit baru man utd..
kat bawah nie diantara contoh2 yang aku jumpa kat internet..

OPTION 1

OPTION 2

OPTION 3

OPTION 4

OPTION 5

OPTION 6

nie la contoh2 jersey yang bakal keluar..
dengar2 citer jersey no 5... tapi bagi aku ar...aku harap keluar macam no 3 @ 4..
smart sikit...heee..

to all united fans... i hope that we will win the title back in the new season.. 
glory2 man united!!!!