MYSELF, LIFE and FOOTBALL (^_^)

Frenzie

Friday, July 30, 2010

Injection Week

Minggu yang aku tak dapat nak lupakan..
minggu yang aku kena inject 5 kali dalam dua hari.. perhhh.. sakit gila..

1st injection (Klinik Seri Melawati) 

- firstly aku ingat demam-demam biasa jer, so relax ar lagi.. bila aku dah telan panadol sepapan pon tak elok-elok jugak. Pegi ar klinik area tmn melawati..(shahril n din bwk aku), sampai jer terus doc tue inject aku.. siot tol... dah kuar result, doc tu bagitau yang aku suspek demam denggi.. (still tak caya pd mula yer..huhu)..
pastu nampak yang doc nie tulis satu surat..dah siap jer doc tue suh aku bagi surat tue kt HKL..perghh..bertambah cuak aku..tak pasal2 kena masuk wad..uuu tidak2..jauhkan..

on the way nak keluar, doc tue siap sound lagi "u dekat universiti tak baca newspaper ke? ..bahaya tau demam denggi".. aku pon senyap jela...ermmm..

2nd - 4th injection (Hospital Kuala Lumpur. HKL)

- dari klinik aku direct pegi HKL, selamat din ade.. tak sampai setengah jam dah sampai HKL...sampai2 jer...daftar..terus suh pegi ambik darah..ermm.. pastu g la hantar sample darah tu n wait for the result..
dah dapat result baru boleh jumpa doc..doc cakap tak perlu masuk wad..yahoo!!  aku ingat dah settle ar.. tetiba doc tu cam pening dengan result darah aku.. boleh pulak die suruh pegi ambik darah lagi.. hampeh tol... die ingat best ker?.. ermm..
aku ambik ar darah lagi sekali..sampai akak nurse tue cakap
"ape kena hari nie dik?"..sambil tersenyum, then staff nurse lain menyampuk "adik jadi bahan ujikaji jela hari yer.." sambil gelak beramai2.. aku pon tak tau nak gelak jugak ke tak.. siap jer aku terus bla...aku pegi la jumpa balik doc tadi.. sampai jer doc tu suruh pegi bilik lain..ingat dah ok ar.. tengok2 pergi bilik untuk masuk air..
tidakkkk!!!!.. kali ke-4 kena inject dalam satu hari.. teramat la sakit.. sabar je la... 

sempat lagi ambik gambar...huhu.. (sakit oo)

Selamat ar sebotol..kalau kena lapan botol...uishhh..
dah settle masuk air , aku jumpa balik doc tue.. wat kali ke 3 aku igt dah settle.. rupa2 yer tak..die suruh datang lagi besok.. "besok awak datang lagi k ambik darah.." bunyi macam satu hobi plak ambik2 darah nie..
aku pon ye kan jela..


5th injection (HKL) 
- hari nie aku pegi lagi ambik darah.. tapi hari nie lagi best.. staff nurse kali nie boleh plak main2 dengan darah aku..siap terpancut2 lagi.. die ingat darah aku ade banyak ker?.. siot!!  macam biasa..aku pegi hantar sample n tunggu result.. dah siap..g jumpa doc lagi.. kali nie aku tak harap sume yer dah settle..memang anggapan aku tepat.. "adik datang lagi yer besok..ambik darah lagi.. nanti balik minum 4 botol air k" ermmm...aku pon angguk jela... =( 


aku harap besok adalah hari terakhir aku kena ambik darah..huhu..
to my family and all my frenz.. doa2 kan yek semoga aku sembuh cepat  (^_^) 

lastly thanks to shahril and din sebab bawak aku g klinik and hospital
- semoga korang tak berjangkit dengan aku...hihi.. =)

4 comments:

mishl i n z said...

oish saket kot hehe..so skrg dah sihat ka?
jaga diri bebaik na..area gombak nie manyak hutan ;p

ajiem said...

ermm dh 90% ok da...
bsok kne g amik darah lg...ermm..
k thnks ya..

AL said...

Kenapa sampai 5 kali injek tu..?

ajiem said...

jdi suspek denggi Sir..heee.. tu yg kne injet tue...