MYSELF, LIFE and FOOTBALL (^_^)

Frenzie

Thursday, June 30, 2011

Malaysia VS Taiwan (1st Leg)

Salam..
(sory lmbt post..nie pasal tadi blogger.com ada error 400 plak)

orait..kembali ke topik asal...iaitu BOLA..hihi..
Politik2 nie, kita stop kejap... (^_^)

Malam tadi korang pergi tengok bola tak? 

MALAYSIA VS TAIWAN
(pusingan pertama kelayakan piala dunia 2014)

venue : Stadium Bukit Jalil, Malaysia

x pergi ? ... kt TV plak? tak tengok jugak...adoyai..nie yang kena citer nie..heee


ok.. semalam Malaysia menang 2 gol berbalas 1..
gol2 yang dijaringkan oleh Safiq Rahim dan Aidil Zafuan (orang noghori den nie..huhu)...

overall game nie..bagi aku tempo die slow sikitt (siap boleh passing sambil berjalan)... kurang Attacking ( tak tau la kalau Rajagobal yer plan memang macam nie..)
berbeza dengan budak2 Olimpik kita main macam haritu..  laju..agresif..kreatif..

takkan la pasal Khairul Fahmi tak main jadi camni kot.. tak logik!! haha...

k..hopefully next game Ahad nie kat Taiwan, dieorang leh wat yang terbaek.. Malaysia Boleh!!

k..macam biasa, samalam aku lepak dengan geng2 Ultras Malaya...
memang terbaek...lagi2 masa lagu Negaraku..fuh!

jom tengok video nie.. ini best bro..!!!



tapi yang kurang best yer.. (memang tak best) bila, dalam lirik2 lagu dieorang .. ada ayat2 yang tak elok macam F**K, anjing (lagu nie keluar bila team Taiwan tengah serang @ buat2 injured)
.. kita orang Malaysia bro..bukan macam nie..
dan bila ada yang hilang kawalan, siap bukak2 baju.. emmm..
patut la majoriti yang datang kat stadium sanggup tak join..n sanggup tengok bola macam kat rumah.. emmm

mintak2 lepas nie, dieorang boleh ubah style sikit.. tau la korang ganas kan.. tapi janganla ganas sangat...k (^_^)

macam biasa..jom tengok2 pic2 semalam kt SBJ.. (^_^)





with Muhaimin and Fendi...



wokey.... daa
(^_^)

Friday, June 17, 2011

Cuti @ Curi ??

Salam (^_^)

nampaknya, tak habis2 lagi masalah yang timbul yang membabitkan kerajaan kita sekarang..
kali nie lebih spesifik, iaitu melibatkan Kementerin Pelancongan..
aku pun tak tau nak salahkan siapa..individu? kumpulan? mmm..
mungkin ada aktiviti rasuah yang berlaku dalam kementerian tu..

bagi yang tak tahu lagi apa masalah tu..meh sini aku bagitau..

Terdapat satu fan page di Facebook yang direka oleh satu syarikat yang telah dilantik oleh
Kementerian Pelancongan..
tugas fan page tu adalah untuk mempromosi Cuti-Cuti Malaysia...

yang menjadi masalah nya adalah nilai rekaan fan page tersebut adalah bernilai

RM 1.8 JUTA

klik bawah untuk ke fan page tersebut..




bagi korang ia masuk akal tak?..
bagi yang dah biasa menggunakan Facebook, mesti semua tahu yang apa sahaja yang dibuat dalam Facebook nie semua nya PERCUMA..

pelbagai alasan yang tidak munasabah yang diberikan mengenai penggunaan sejumlah duit yang banyak tu,
oleh pihak Kementerian Pelancongan..

bagi rakyat Malaysia yang tak berpuas hati, ada yang turut mereka satu fan page yang diberi nama

 (sila klik untuk ke page tersebut)


mari kita buat perbandingan, pada masa entry aku nie ditulis...
orang ramai yang telah LIKE fan page bagi kedua2 fan page diatas..

CUTI-CUTI 1MALAYSIA - 36,274
CURI-CURI WANG MALAYSIA - 96,042

korang tengok.. perbezaan bagi fan page yang direka bernilai RM1.8juta...
dengan fan page yang direka dengan PERCUMA..

Korang sendiri boleh nilai kan...

ok..
akhir sekali..jom kita tengok video nie..
video mengenai Bantahan mengenai fan page tersebut, serta alasan yang diberikan oleh pihak 
Kementerian Pelancongan..



harap perkara-perkara macam nie tak berulang lagi...

Monday, June 13, 2011

Masa untuk mengubah..bukan Dunia...tapi Malaysia!!

Salam (^_^)

Alhamdulillah, hari ini kita diberikn lagi nafas untuk kita jalani hidup....
nafas untuk melakukan apa sahaja...
 harap semua yang kita lakukan, mendapat keredhaan Allah S.W.T..
amin..

pada entry kali ini, aku harap dapat beri sedikit kesedaran pada semua rakyat Malaysia..
kesedaran untuk kita cuba mengubah..
dan berubah...

apa yang kita nak ubah?

KITA PERLU UBAH SISTEM PENTADBIRAN YANG ADA DI NEGARA KITA..

iaitu..

MALAYSIA...

negara yang aman dari segi luaran..
tapi "aman" dari segi dalaman...

tidak perlu bukti...tidak perlu video..tidak perlu gambar..
kerana...
anda semua telah pun mengalaminya...

setuju? atau tidak setuju?..
itu semua terserah pada anda..

tak perlu memandang sangat ke masa depan...kerana ia mungkin @ kalau..
tak perlu memandang sangat ke masa lampau...kerana ia sudah pun berlalu..

kita hanya perlu lihat pada masa sekarang...kini...

apa yang anda rasa sekarang...?
apa yang anda miliki sekarang...?
apa yang anda perlu sekarang...?
bagaimana kehidupan anda sekarang...?
....?

hanya anda yang ada jawapannya...

adakah semuanya sudah cukup?.. 
sememangnya kita perlu bersyukur dengan apa yang kita miliki...

tapi nikmat yang kita pernah miliki, sedang dimiliki...
telah dimiliki atau akan dimiliki oleh orang yang tak bertangugnjawab..orang yang tidak amanah..

kita perlu diam?..semestinya tidak...

sebagaimana firman Allah S.W.T...


“...Sesungguhnya Allah tidak akan merubah keadaan suatu kaum sehingga mereka merubah keadaan yang ada pada diri mereka sendiri ” 

yang paling penting bagiku..
terutamanya bangsaku..Melayu..

tak perlu lah mempertahankan bangsa..jika sanggup membelakangi agama, mempermainkan agama..mempergunakan agama..

tiada gunanya bangsa tanpa agama...


ok, marilah kita sama2 lihat dan selami luahan segelintir rakyat yang mahukan perubahan...




p/s : daftarlah sebagai pengundi sebelum terlambat...sebelum anda menyesal...









Wednesday, June 1, 2011

Salute them..GGMU!!

Salam (^_^)

its difficult to start a new entry when we just lost at The Wembley..
as a true supporter, it just a small matter right?
its not a big deal...

don't forget that we also just won the 19th premier league title..
for me..
we can't ask more than that..it's more that enough...
coz all the player give their best to compete in all competition..

BELIEVE..

that's the word that we gonna hold...ok (^_^)

orait...back to the main topic..hee
as we all know, that two of our senior player Edwin Van Der Sar and Paul Scholes has announced their retirement from football..
especially from Man Utd...(-_-)..sob..sob..

for this season..we have loss 3 big names.. including Gary Neville..

Gary Neville

Paul Scholes
Edwin Van Der Sar
i wish all the best to them..
hope their still involve in football to bring more development especially for Man Utd young player..

lets enjoy all the action from this three big player of Man Utd..





hope you enjoy it..
bye... (^_^)



p/s : sorry if my english sounds bad..heee