MYSELF, LIFE and FOOTBALL (^_^)

Frenzie

Sunday, February 27, 2011

Semangat berCUTI la pulak...huhu

Assalammualaikum korang (^_^)

nie la post pertama lepas dah settle Phase Test..huhu
camano la result phase test aku kali nie...uishh.. cuaks jugak...
tapi redha jela.. benda dah lepas..(jawapan tipikal untk budak yang malas belajar..hee..)

aku rasa kat BMI tu dah kosong dah..
kalau member2 umah sewa tu lagi la..awal2 dah cabut..

So apa plan cuti seminggu nie??

bagi housemate aku..fendi.. konpem busy pnyerla..
mancingla.. mendaki la..berenang la..haha..itu sudah pasti..

kalau min.. konpem la sibuk test skill2 die dalam photography..
(min...bagi la aku kamera hang.. hang kan nak beli laen..heee..)

tapi aku nie.. dah la tak bawak balik moto..camano nak merayau..
nak main futsal..kaki injured.. haihhh
takkan la duk umah jer...huh

nampak yer..tengok tv jela..tengok bola..( semalam MU menang 4-0....huhu)
internet tahap gaban yer lemm.. siot yer TM..kalau tak pasal ade contract, aku dah ceraikan ko dah..!!!

bawak buku2 balik pun..malas pulak nak bukak..
nanti2 la kn3.. hehe


harapkan si dia jela teman aku..(^_^)



ok..

to all my frenz out there...

Happy Holiday Guys... (^_^)

jangan lupa nak balik..
nie bukan cuti sem.. baru cuti mid term jer yerr... heee








Friday, February 18, 2011

Semangat berPHASE TEST..huhu

Assalamualaikum (^_^)

makin lama..makin malas nak post2 entry baru.. pasal pe yek?.. mmm..
rajin sgt ke aku blaja?.. mustahil..hee..
internet x laju?.. lagi la mustahil..
xde pe yang aku nak citer?..mungkin..
sebetul yer..aku MALAS jer...haha..(^_^)

ok..back to the topic.. 
next week dah start Phase Test..
so nak wat pe?..
belajar la wei... (citer xnk kalah...huh)

so..ikut plan..malam nie dah mula nak study..(ye ye jer...heee)
standart ar kan...study last minute..

kalau korang sama hobi dengan aku...leh join group nie.. it's juz for fun..

PERSATUAN STUDY LAST MINUTE

kalau ikut jadual akhir pagi tadi..
selamat smua paper exam tak pack dalam satu hari..
kalau ikut draft sebelum nie..3 paper satu hari ooo.. jem pale den.. (^_^)

thanks to Cik Salawiah.. ♥

pada kawan2 yang rasa tak cukup ilmu tue..leh la msj aku k..sebelum exam..
besok yer..aku leh duk sebelah korang..haha...

(terbalik kan maksud diatas..heee)

haaa...one more thing..
sem kali nie..aku paling excited nak jawap paper OSHA.Industrial Safety n Health..
coz paper nie leh 'open book' masa jawab..
so nak tengok la, open book lagi senang ke..@ sebalik yer..
aku rasa ...sebalik yer... coz buku ada 2..tebal gila.. then..jawapan..kena simplify..
huh..serupa jer x bawak...kan..

Whatever la...

hopefully korang tak macam nie la t yer..




heee..

Papepun..to all my frenz..




ok...(^_^)

time exam nanti...janganla segan2 panggil aku kalau korang dah dapat jawapan yer..heee..


p/s - siapa2 ada soalan spot.. roger2 la saya yer..(^_^)

Sunday, February 13, 2011

Kasi lipat satu.....huhu..

Assalamualaikum semua (^_^)

sambil2 tengah buat assignment..elok la jugak post satu entry..huhu..
rugi rasa yer tak poyo dalam entry kali nie..hahaha..

pasal per yek?..pasal...

Manchester United 2 - Manchester City 1

lagi best bila.. Liverpool seri...n Barca pun seri..huhu..

biase yer player2 Man Utd jer leh wat score2 macam nie..

nak tengok...meh2..

from Nani...nie biase2 jer..


haaa...from Rooney.. amik ko....kai lipat baek punye...huhu..

tak nampak sangat tu...nie ada lagi satu...haha..

yeaahhhh...
dah gol kan..pe lagi..celebrate ar...

dah macam Titanic dah...haha..

to Min..hang silap bila hang cakap yang Rooney x akan gol malam tu..dan akan gol balik 3 tahun dari skrang..
bila dia lipat depan hang...perggghhh... terbaek kot..haha.. 

k..cukup kepoyoan pada kali nie..

leh sambung buat assignment balik..heee..

daaa... (^_^)

Saturday, February 12, 2011

PRU ke-13 ?...mmmm..

Assalamualaikum semua (^_^)

lama benor dah tak tulis entry..nie pasal keje bersepah2 ar (tapi takde satu pun yang dah siap..huhu)..

ok..berbalik pada tajuk entry kali nie..
adakah kita nak bincang pasal PRU ke 13?..ooo tidak sama sekali..

aku cuma nak bagitahu yang U aku nak buat pilihanraya kampus...
yang ke berapa aku tak tahu..
ikut suka hati dieorang je nak wat bila2..yela..
sepanjang aku belajar kat sini..dalam 1 setengah tahun..
baru kali nie ada pilihanraya kampus...huh

diantara banner yang digantung...
ok..nak buat bila ke pe ke..lantak la kan..
tapi masalah yer..macam nak taknak jer dieorang buat..
16 FEB...tu dah minggu depan..

jumaat lepas aku pegi kampus.. yang aku nampak baru 3 orang calon yang mula menampalkan diri mereka disekitar kampus...
bersama slogan masing2...macam biasa ar..semua ayat taknak kalah..huhu..

masalah yer sekarang..aku sendiri tak tahu berapa orang calon yang bertanding..
8?..14?.@ 70? orang...mmmm

lagi satu..takde sebarang kempen dari mana2 wakil..untuk mempromosikan diri masing2 untuk diundi oleh semua pelajar..
ke memang xkan ada?..@ nak buat isnin nie ke? huh.. 
ke dieorang buat kat hostel jer?..mmm...

walaupun BMI nie..kecik..tak kan la tak buat kot...
nak jugak aku dengar janji2 macam nie..
"korang undi aku..korang dapat satu tempat parking dalam BMI.."
heee..gurau jer...(^_^)

ikut hati aku...nak jer wat undi rosak masa mengundi nanti..
itupun kalau mengundi pakai kertas..heee..
yela..dah x kenal sape2..kan3..
nanti undi yang sorang nie..macam tak adil pulak..
nak undi yang lain..sama jer..
senang2 sume xdapat..huh..geram den..heee...

ok2..
papepun nanti kita tengok la macam mana...
aku nie bukan ada kuasa pape pun.. 
citer letup2 pun..takde sape nak dengar... (^_^)

k..

SELAMAT MENGUNDI...

(^_^)



Friday, February 4, 2011

Thanks Gary...

Assalammualaikum semua (^_^)

last entry pasal makan kan..ok sekarang tukar entry pasal bola balik..leh?
heee..

Entry kali nie agak sedih sikit ar..
coz one of our senior player at Man Utd has retired...sob sob..(-_-)
siapa yek?..dia adalah...

Gary Neville


Lahir pada 18 Feb 1975 di Bury,England..
mula mewakili Man Utd pada 8 Julai 1991...beraksi di posisi pertahanan..
telah beraksi sebanyak 602 perlawanan dan menjaringkan 7 gol...

mula menjadi pemain utama dan bermain bersama-sama Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt, David Beckham dan Juga adiknya Philip Neville...

Diantara pencapaian bersama Man Utd..

Premier League : 1996/97, 1998/99, 1999/2000, 2000/01, 2002/03, 2006/07, 2008/09

FA Cup : 1995/96, 1998/99, 2003/04

League Cup ; 2005/06, 2009/10

Charity Shield : 1990, 1997, 2008

UEFA Champions League : 1998/99

International Cup ; 1999

FIFA Club World Cup : 2008

petikan ucapan Gary apabila mengumumkan pesaraan beliau..

"I have been a Manchester United fan all my life and fulfilled every dream I've ever had. Obviously I am disappointed that my playing days are at an end, however it comes to us all, and it's knowing when that time is and for me that time is now. I have played in the most incredible football teams, playing with some of the best players in the world as well as against them and I have been lucky to have been part of the team's achievements and the club's great success.
"There are so many people I want to thank and, of course, top of that list is Sir Alex. He has given me so many opportunities and countless support over the last 20 years - he is truly one of the greatest managers - and I have to thank him for that....
-  sumber Manutd.com

bagi aku.. Gary Neville nie memang seorang Captain dan Right-back yang terbaek ar..
muka tak nak ganas plak kan.. siapa la yang tak cuak..hee...
aku rasa memang elok jugak la die bersara coz die punya style of play pun dah kurang, tak macam Ryan Giggs.. nie sume disebabkan die lama jugak la injured..

yang best die nie..bab2 slide orang..no.1...pastu maki-maki..perghhh style..hehe..

niela diantara aksi-aksi ketika bersama Man Utd..







Papepun, Thanks k...coz you are with Man Utd until the end of your career..(^_^)

Wednesday, February 2, 2011

Pecah perut kalau makan kt tempat nie....huhu

Assalamualaikum u ools... (^_^)

lapar tak?..heee..
disebabkan duit elaun yang 'tiba2' masuk..
Housemate aku plan makan best2 sikit malam td...

siap cari jalan pakai Google Maps lagi tu...
camni la baru gunakan kemudahan yang betul....huhu..

Restoran yang kteorang pergi nie nama die..

Restoran Murni Discovery..

kt Sunway Mas Commercial Centre..
Petaling Jaya, Selangor..

aku tak sure ar ade cawangan lain..rasa2 ade kot..

sampai jer kat situ..perggh..leh tahan la ramai org..
selamat la ada table kat ujung2 kedai...heee..

tgok menu jer dah pelik...
macam2 nama pelik2 aku jumpa...
antara yer..

Nasi goreng maryland, nasi goreng chicken chop, nasi goreng naepoleon, roti beckham, roti hawaii, dan banyakkkk lagi..
air2 die pun pelik.. i love u. i miss u, poison, fair lady, pink panther...huh..
cawan2 restoran nie pakai pun peliks jugak..

yang lawaks masa nak order, rasa segan plak nak gtau..aku cakap macam nie..
bang, i luv u satu ...perghhh..mintak2 bro tu bukan gay..haha...

cara die amik order pun style..pakai PDA tu...fuh..

time to eat guys...huhu...jom2..

Megat...die dah biase makan.. tu yg die order teh o ais jer..hee..

Mie.. dah biase jugak la.. tapi still tak pernah try semua menu..hee..

haa...Min.. nie first time.. x sabar dah tu nak makan..heee

Aku...sama la jugak..first time.. dah pegang pisau dh tu...heee..

Fendi...the deep-less stomach member i eva had..heee..


Min n Fathi.. 

haaa..amcam ..best tak tengok kteorang makan..heee..

niela hasil yer..

pinggan yang bersih...huhu

sedap siot air2 die..

haaa...
t rajin2 la korang g tempat nie k...
try..jgn tak try...konpem puas hati..

nak tau review pasal restoran nie dengan lebih detail ..korang leh usha kt sini..


k selamat mencuba...(^_^)



Tuesday, February 1, 2011

Boleh ker nak rampas tempat Man Utd?

Assalamualikum semua (^_^)

haaa..sehari dua nie..
banyak jugak transfer news yang best2...

transfer news nie pun untuk team2 yang tak berapa nak perform ar seosan nie kt EPL..
bajet nak lakukan kejutan konon...huhu..

dieorang ingat leh rampas tempat team aku ar...silap ar...haha...

bagi aku, team Liverpool buat tindakan bijak sikit ar..coz lepas penjualan Torres, dieorang dapat beli 2 player yang kira style + muda....
Andrew Carroll n Luis Suarez..

tapi, kenapa Torres nak masuk Chelsea pulak?..
aiiihhh...masuk team lain aku boleh terima lagi...huh..

yang penting Man Utd tak perlu la beli2 player2 baru nie...

GGMU!!

ok..dah2.
jom tengok pic2 dieorang bersama team baru dieorang...




David Luiz - new signing after Torres...by Chelsea

Boleh ker dieorang perform?.. 

jangan jadi macam Real Madrid coz baru lepas beli Adebayor...
terus kalah..huh..

tapi..tu yang aku nak..haha..

papepun..juz wait and see la k..

(^_^)