MYSELF, LIFE and FOOTBALL (^_^)

Frenzie

Thursday, December 16, 2010

Malaysia buleh..huhu | Part 2

Assalamualaikum semua (^_^)

haaa.. amacam semalam?.. tengok tak Malaysia punya game?..
mesti korang tengok kan...
mana yang tak tengok tu..mesti tau score dia berapa.. ape? x tau jugak?..
haa.. ni la score semalam..

perhh..prediction aku betul la..heee...

aku nak review sikit game semalam..
dari segi kawalan bola.. Vietnam lebih bagus dari Malaysia..Midfield dieorang pon berjaya mengawal bola dengan baik..tetapi tiada penyudah dari striker dieorang..
Bagi Malaysia pula, semangat tak mudah menyerah kalah tu yang membolehkan dieorang berjaya pada malam tu.. dengan defender yang kental serta keeper yang cekap. Midfield Malaysia pula kurang kreatif dalam mencipta peluang gol.. tiada trough pass.. kurang permainan one two..
kedua2 gol yang dijaringkan pun disebabkan kesengalan keeper Vietnam..
dan Safee Sali berjaya mengambil peluang tersebut..

Dan malam semalam juga adalah malam terbaik aku menjadi seorang penyokong..
thanks to Ultras Malaya..yang mengetuai sorakan penyokong pada malam tu..


Ultras Malaya ni satu kelab penyokong pasukan Malaysia...
pada malam tu mereka berjaya mencipta suasana seperti penyokong2 Korea Jepun..
atau pon penyokong2 di EPL..dan kadang2 macam kt Argentina pon ada..huhu..

Dengan pelbagai alat muzik yang mengiringi sorakan..
dengan pelbagai lagu2 dinyanyikan..(lagu2 melayu taw..)
banner2 yang besar dipaparkan..
dan kami semua hanya duduk semasa rehat separuh masa..
dan berdiri sepanjang perlawanan..
fuhh..memang best...


ok..korang nak tengok gambar2 pada malam tu..
banyak gambar aku jela ..hihi...










huhu..amcam best x?.. haa.. jom ar pegi stadium pas nie.. best woo..

hopefully Malaysia akan kekalkan momentum nie bila bertandang ke Vietnam sabtu nie..
rasa cam nak g Vietnam je support..huhu..
tata..see u in part 3.. (^_^)
MALAYSIA BOLEH!!!


10 comments:

una said...

ngee~~ hbessatu stadium nak amek gmbar.. kata x nak tulis pasal bola dah??? hmm.. k2... still waiting~~~ =p hahahah (buat nak bagi dia rasa besalah)

ajiem said...

ceh..jeles la tue..
wueek.. nk tulis jgk..
skang musim bola la cik una oi..
nnt2 la yer..dh naik sem nnt ker..bru leh tulis pasl bnde lain..

tgguuuuu...(x rsa berslh pon..=p)

una said...

hahaha.. suka hati lah.. mesti rasa jugak besalah kan..~~~ hahaha.. bola nie bukan 24 jam ka.. hbis itu.. ini lak.. sudah2 lah tue.. ngee~~~ (x nak klah gak..)

ajiem said...

xpon..huhu..(kuatkan semangat)..24jam ker?.. (adoi kantoi plak..ckp xtau pasl bola..tipu kn..)..

ok2..una buatkn la ajim stu entry baru..t ajim post kt blog ajim..leh?..haha..

una said...

jahat!!! buatla dgn ikhlas.. orng semngt nie.. dah lah.. xnak sudah~~~ hahaha.. (nak merajuk.. tapi malu pulak).....hm... x buat pun xapa.. ikut azim lah.. salam

ajiem said...

heee..ala gurau2 pon xleh...
ceh3..nak majuk yek...
nak ajim pujuk la tu...huhu..

yola2..kn una nk ajim ikhlas kn..haa..kne tggu la.. msti ada pnyela.. (^_^)

una said...

x nak dah~~ ish!! malu ja!! xpyah lah.. nnt orng baca buat segan ja..
azim nie.. una ok lah..
ish...x apa... una faham azim bizi.. sibuk kan.. xpa.. k lah.. lewat dah nie.. salam.

ajiem said...

haaa..tau pon die segan..hihi..

ajim x bizi..cme..xde story la una..
byk jgk nk tulis..tpi..tah la..
kne blaja dr una kot...huhu..

k..salam..

Anonymous said...

dia kalau nak join UM ni x leh sokong team2 luar ni bai kehkehkeh

ajiem said...

haha.. i dun care.. as long as i still support my country..

minat xde batasan.. so itu hak msing2..

lg pon Man Itd tu kelab..bkn negara..

n for ur information..
kebanyakan game pasukan negeri sembilan aku pegi..
n final die aku x penah miss..

aku minat bola sepak.tq..